Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

TRAGOM PISMA DEVOJČICE SA KOSMETA

Gimnazijalci skupili pomoć za Milenu (12)

Autor: Zoran Panić | 13.01.2013 - 09:02:00h | Komentara: 5

Uoči praznika, u pirotsku gimnaziju je stiglo pismo 12-godišnje devojčice Milene Lekić iz sela Preoce, kod Gračanice, na Kosmetu, upućeno direktoru škole sa molbom da joj se pomogne.

Učenice gimnazije

Učenice gimnazije

Učenici škole su upoznati sa sadržajem pisma i odlučili su da krenu u još jednu humanitarnu akciju. Za samo dva dana prikupili su pomoć i obezbedili tridesetak paketića odeće, školskog pribora i knjiga koje su joj poslali.
- Sa pismom nas je upoznala predsednica Đačkog parlameta. Odlučili smo da sakupimo osnovne namirnice, školski pribor, sveske, igračke i sve što je njoj potrebno - kaže učenica III-1 Marijana Jovanović.


Slede primer maturanata

- Možda je ovakav odziv i prikupljanje pomoći za ovu devojčicu rezultat akcije maturanata da umesto skupe garderobe za matursko veče formiraju Humanitarni fond i novac namene onima kojima je on potreban. Akcija maturanata je u toku. Sada se sve to prenosi i na učenike mlađih razreda - kaže Krstić.

Martina Marinković iz istog razreda dodaje da su odmah krenuli u akciju, a njena odeljenska drugarica Dorotea Potić kaže da su veoma brzo prikupili pomoć i spakovali je u tridesetak paketića.
- U njima se nalazi stara odeća, igračke, nešto od školskog pribora koji smo kupili i školska lektira - kaže Dorotea.
- Nadamo se da smo ovim našim poklonima ulepšali praznike njoj i njenoj porodici - nadovezuje se Hristina Popović.

Pismo iz Gračanice stiglo je na adresu direktora Gimnazije Bratislava Krstića.
- Reč je o petočlanoj porodici u kojoj je troje dece. Porodica živi u vrlo teškoj materijalnoj situaciji. Njeni otac i brat su bolesni. Obratila se školi za malu pomoć u garderobi, igračkama i školskom priboru. Predsednica Đačkog parlamenta sa sadržajem pisma upoznala je učenike koji su za dva dana prikupili i doneli garderobu, igračke i sve što je ona napisala da joj treba i još jednom pokazali svoju humanost na delu - kaže Bratislav Krstić.
Poslednji komentari
  • katarina tanaskovic Vreme: 27.01.2013 10:33h

    ja sam iz sela Preoca i koliko sam upucena u Mileninu pricu znam da nisu ugrozeni imaju na najboljem mestu stan u Beogradu, je njen brat potpuno zdrav i da je zalosno to sto prica.Smatram bi vise nekom trebala pomoc nego njoj jer su oni prodali veliku zemlju i da imaju :( :(

  • Komsija 3 Vreme: 11.02.2013 15:47h

    Ti si dete,kako te nije sramota da blatis svoje rodjake..:) gledaj svoje detinjstvo ja bih ti preporucila ..to dal ' oni imaju ne treba da interesuje..a sa zdravljem se niko ne igra..! I jednostavno sto se mesate u tudj zivot a ne vidite svoj ?!

  • Mili KiM Vreme: 13.02.2013 19:35h

    I ja sam upucen u pricu Lekica, gospoda Lekici su prodali imovinu u vrednosti 500 000 EVRA, poseduju 3 stana u Beogradu i uopste nisu materijalno ugrozeno, ali mentalno jesu, jer da neko za svoje dete moze da kaze da je bolesno a ono, hvala bogu, zdravo i citavo, sigurno ne moze da bude normalan. Za sve one koji ne veruju u ove reci mogu i da organizujem posetu doticnoj porodici i neka se onda sami uvere sta je istina a sta ne! Pozz

  • Ljiljana Lekic Vreme: 14.02.2013 14:27h

    Dragi moji prijatelji,organizujete da dodjete kod mene a ja cu toliko da budem humana da vam podelim taj novac a mojoj doticnoj tetki jedan stan u Beogradu a sto se tice mog deteta i njegovog zdravlja neka dodje da proveri otpusne liste a ja cu da vam kazem gubi sluh i ima Alpaltrov sindrom,sve moje prijatelje pozdravljam,Bog je veliki pa se nadam da ce na njihova vrata da zakuca,a izvolte dodjite !

  • veoma bliska osoba lekica Vreme: 14.02.2013 15:13h

    zelim da porucim gospodinu ili gospodji da se sa tim ne treba igrati iako imaju nekoliko ari zemlje nemora da znaci da imaju i toliki novac,,,a doticna osoba koja znam koje potpisuje se kao,,MILI KIM,, bolje bi bilo da povuce use u svoje kljuse se nebi culo za nihovu situaciju a svuda krijucki traze pomoc .,.,.bolje da cute i zive svoj zivot a ne da se mesaju ovim jadnim ljudima u zivot.,.,SRAM VAS BILO OSOBO MILI KIM.,.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP