Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

POŽAR

Gorelo u Kolubari,
jedan radnik povređen!

Autor: Gane Đorđević | 12.10.2012 - 14:09:00h | Komentara: 0

Požar koji je rano jutros, nešto posle pet sati izbio na površinskom kopu rudnika „Kolubara Tamnava- Istok“ potpuno je ugašen ali je prema prvim procenama šteta velika. Na svu sreću nema nastradalih a jedan radnik je zbog gušenja s lakšim povredama prebačen u bolnicu.

Kolubara požar

Požar izbio u drobilani kopa Kolubara | Foto: Gane Đorđević

Požar je izbio u drobilani na postrojenju za odvoz i dovoz uglja na deponiju. Kako nam je rekao pomoćnik upravnika na Drobilani Miodrag Tanasković izgorele su trake i kablovi, a uništena je i velika površina lima kojom je ovo postrojenje obloženo.

On je rekao da je velika verovatnoća da su zbog visoke temperature oštećeni i delovi metalne konstrukcije. Šteta je sigurno velika ali je ipak najvažnije da nema nastradalih. Tamo je jutros radio samo jedan radnik koji je pokušao da ugasi vatru ali se ona zbog velike količine ugljene prašine brzo proširila.

Kolubara požar

Dim kuljao na sve strane: Postrojenje drobilane u Kolubari | Foto: Gane Đorđević

- Radnik I.M. neprekidno plače i ponavlja da nije mogao da spreči požar. Mislim da je u veoma teškom psihičkom stanju - izjavio je za „Alo!“ pomoćnik upravnika na drobilani.

Poslovođa Zoran Stanić koji je jutros zajedno sa svojim radnicima gasio požar tvrdi da je šteta mogla da bude još veća da je vatra zahvatila glavno postrojenje gde se ugalj priprema za odvoz u TE „Nikola „Tesla“.

-Imali smo mnogo sreće jer se pokvario sistem za gašanje požara pa smo posle deset minuta ostali bez vode. Samo smo gledali kako se vatra širi prema glavnom postrojenju i molili se bogu da ne dođe do onog najoreg. Sva sreća što su vatrogasci iz Lazarevca stigli na vreme u protivnom Srbija bi narednih meseci bila u mraku - objašnjava Stanić-

Kolubara požar

Na lice mesta stigle i ekipe hitne pomoći | Foto: Gane Đorđević

Inače na deponiji se u trenutku požara nalazilo 300.000 tona uglja koji je namnejen prodaji za široku potrošnju ali se tim ugljem „peglaju“ i zastoji u otkopavanju uglja na površinskom kopu „Tamnava“.


Smenski inženjer na „Tamnavi“ Radomir Petrović objašnjava da se TE u Obrenovcu snabdeva ugljem s deponije kad zbog zastoja ili servisa kop ne radi punim kapacitetom. On je još rekao da bi popravka mogla da poztraje 15 do 30 dana u zavisnosti od oštećenja koje je pretrpela metalna konstrukcija.

Kolubara požar

Deo drobilane koji je najviše stradao u požaru | Foto: Gane Đorđević

Inače, u gašenju požara učestvovalo je 10 vozila sa 30 vatrogasaca, a pomoć je pružila vatrogasna jedinica Kolubara i Javno komunalno preduzeće Lazarevac.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP