Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

SVAKODNEVNA BORBA SA TAKSISTIMA NA DOLAZNOM TERMINALU

Grad zavodi taksi red na aerodromu!

Autor: A. E. | 25.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 1

Na dolaznom terminalu aerodroma komunalni policajci, saobraćajni inspektori, redovna policija i obezbeđenje ove vazdušne luke gotovo svakodnevno vode borbu sa taksistima koji mušteriju „traže na rukav“. Ipak, rezultat i dalje u potpunosti nije vidljiv.

svakodnevna borba sa  taksistima  na dolaznom  terminalu

Svakodnevna borba sa taksistima na dolaznom terminalu | Foto: Nebojša Marković

- Po našoj proceni na aerodromu ima oko 15 taksista koji rade „na rukav“ s tim što su u poslednje vreme počeli da dovode braću, supruge i sinove da im traže mušterije. Dakle, reč je o ljudima koji nisu taksisti, ali narušavaju javni red i mir i policija vodi postupak protiv njih - objašnjavaju u komunalnoj policiji.
Komunalci naglašavaju da su u prvih 11 meseci od svih prestupnika najviše gonili taksiste na aerodromu.


Zlatković: Treba oterati sve taksiste iz hola


Zlatan Zlatković iz preduzeća „Beogradski taksi“, koji je početkom ove godine objavio snimak o taksistima koji mimo taksi vaučera rade na aerodromu, ističe da se situacija popravila, ali da i dalje problem postoji. „Trebalo bi ih najpre sve oterati iz hola aerodroma. Propisi na aerodromu su jasni i dovoljno dobri. Ta grupa taksista koristi i najmanju priliku da se vrati na aerodrom i nastavi da radi po starom”, objašnjava Zlatković.

- Za period januar-novembar na Aerodromu „Nikola Tesla“ ukupno su otvorena i evidentirana 2.143 predmeta, od čega 61,22 odsto čine predmeti koji se odnose na taksi prevoz. Ukupan broj podnetih zahteva sudiji za prekršaje, koji se odnosi na taksi prevoz na aerodromu je 1.079 - kažu u komunalnoj policiji.

Borba sa taksistima koji nelegalno traže mušterije na aerodromu biće još žešća.
- Kada svi subjekti bezbednosti primene mere u okviru svoje nadležnosti, što je ugovoreno na sastancima i što je predviđeno akcionim planom, rešićemo ovaj problem.
Što se tiče komunalne policije na Aerodromu „Nikola Tesla“ radimo punim kapacitetom, 24 sata, sedam dana u nedelji. Višestruki prestupnici odluke o auto-taksi prevozu poznati su nama, kao i svim segmentima bezbednosti na Aerodromu „Nikola Tesla“ i oni će biti prioritet u našem predstojećem radu na Aerodromu „Nikola Tesla“ - ističu u komunalnoj policiji.
Proteklog vikenda oglasio se i gradski menadžer Goran Vesić, koji je na čelu radne grupe za borbu protiv divljih taksista.

- Našli smo rešenje sa policijom da oni taksisti koji nemaju dozvolu za taksiranje na teritoriji Beograda neće moći da dobiju beogradske taksi tablice. Beograd će dobiti još 800 komunalnih policajaca, a proširiće se i njihova ovlašćenja. Tako će komunalna policija moći da legitimiše i privodi. Promenom propisa moći će i da se oduzimaju vozila divljih taksista. Ako taksista bude uhvaćen u prekršaju, izgubiće vozilo. To će biti najbolja mera represije i smanjiće broj divljih taksi vozila - naglašava Vesić.

Prijavite nepravilnosti još iz taksija, policija će problem rešiti na licu mesta!

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je novine i u izgledu taksi vozila.
- Jedna od prvih dogovorenih mera je da se izmeni pravilnik koji uređuje kako treba da izgledaju vozila i da na svakom vozilu bude vidno označena nalepnica sa osnovnim pravima putnika i pravima vozača. U vozilima će stajati i broj info telefona, koji je otvoren u gradu, a koji će putnik moći da pozove iz taksija ako sumnja na neku nepravilnost, a na taj poziv odmah će reagovati policija i rešavati problem na licu mesta - naveo je Vesić i dodao da ima dobru saradnju sa svim taksi udruženjima.
Grad ima i ambiciozne planove sa taksistima.
- Cilj je da u narednih nekoliko godina imamo rešen problem taksiranja u smislu da imamo vozila koja će biti unificirana, koja će imati klimu, taksisti će imati osnovno znanje stranog jezika, primaće se platne kartice, a mi ćemo preko taksimetra imati mogućnost da znamo gde se nalazi koji taksista - rekao je Vesić.

Obračun
 

Taksisti koji na Aerodromu „Nikola Tesla“ rade mimo taksi vaučera prethodnih dana su u ovu vazdušnu luku doveli čak i članove svoje porodice koji umesto njih nude usluge. U komunalnoj policiji ističu da će ovaj problem biti rešen kada svi nadležni budu radili punim kapacitetom, dok gradski menadžer Goran Vesić najavljuje skori obračun sa divljim taksistima.

Poslednji komentari
  • smiljan Vreme: 25.12.2014 08:16h

    pesicu postovanje. interesuje me oceli biti u prodaji i ako ima kako bi se moglo naci. evo moj br.0606378863

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP