Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

PAO DOGOVOR SA VODOVODOM

Građani odblokirali put, stiže voda u Zuce

Autor: Agencije | 20.07.2015 - 18:39:00h | Komentara: 2

Javno komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacije" i stanovnici Zuca, koji su protestvovali na Kragujevačkom putu, postigli su večeras dogovor da se uspostavi ravnomerno snabdevanje vodom gornjeg i donjeg dela naselja u trajanju od po 12 sati dnevno kako bi svi stanovnici imali vodu. Saobraćaj na Kragujevačkom putu ponovo normalno funkciniše.

Česma

Građani već danima čekaju da im poteče voda na česmi | Foto: Profimedia.rs

Generalni direktor Beogradskog vodovoda i kanalizacije Svetozar Veselinović u izjavi dostavljenoj medijima rekao je da ni posle višesatnih pregovora, nažalost, stanovnici donjeg i gornjeg dela naselja nisu mogli da se sami dogovore da oni koji žive u nižim delovima štede vodu i ne zalivaju bašte, kako bi oni koji žive u višim delovima naselja takđee imali vodu za piće i elementarne potrebe.
- S obzirom da sami stanovnici nisu postigli dogovor, predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, predsednik mesne zajednice i ja kao direktor JKP 'Beogradski vodovod i kanalizacija' predložili smo građanima koji nemaju vodu, da se dok bude trajalo stanje velikih vrućina, svaki deo naselja naizmenično snabdeva na po 12 sati, rekao je Veselinović.
Oni su to, kako je naveo, prihvatili i u 21.30 sati su se povukli sa saobraćajnice koju su blokirali tokom dana.
- Za ovakvu odluku dobili smo saglasnost rukovodstva Skupštine grada, napomenuo je Veselinović.
On je naglasio da je građane obavestio da će JKP Beogradski vodovod i kanalizacija predložiti Skupštini grada Beograda da se hitno izmene propisi o komunalnom redu kako bi se, kada se proglasi crveni meteo alarm, stvorio pravni osnov da budu kažnjeni oni koji vrše zloupotrebe i neracionalno koriste vodu za piće tako što zalivaju bašte i travnjake.

- Crveni meteo alarm znači da su temperature ekstremno visoke i u takvoj situaciji svi moramo da se ponašamo primereno i da štedimo vodu, a oni koji to ne žele da čine, treba da budu sankcionisani, naglasio je on.
Izmena propisa omogućiće komunalnim policajcima kontrolisanje nenamenskog trošenja vode, jer dolazi do očiglednih zloupotreba koje moraju biti sankcionisane, dodao je Veselinović.

On je apelovao na stanovnike prigradskih delova grada da učine sve kako bi se sprečilo neracionalno trošenje vode i tako omoguće svim korisnicima optimalno snabdevanje dok traje stanje crvenog meteo alarma.

Ponovio je poziv građanima Beograda da u ovako ekstremnim situacijama misle na svoje komšije koji žive u višim delovima grada i pokažu elementarnu solidarnost.
Preduzeže "Beogradski vodovod i kanalizacija" ranije danas je apelovalo na stanovnitvo da vodom iz vodovoda ne zaliva useve i zelenilo, da ne puni bazene i ne rashlađuje pločnike, jer u pojedinim rubnim područjima Beograda ima poremećaja u snabdevanju vodom.
Najkritičnije je u podavalskim naseljima Pinosava, Beli Potok, Zuce, Ripanj, Leštani, Vinča, Vrčin, a od juče i u Barajevu.

Zbog toga što nisu imali vode nekoliko dana stanovnici podavalskih nasilja su danas oko 17 sati blokrali put, zbog čega ni gradski i prigradski saobraćaj u tom delu grada nije funkcionisao.

Poslednji komentari
  • Branka Vreme: 20.07.2015 18:54h

    A sta je sa Ritopekom? Gradjani Ritopeka posto nemaju gradski ni lokalni vodovom nemaju razloga ni da strajkuju. Mesto udaljeno 20km od Skupstine BG, nema vodovod u 21.om veku. To malo mesto je ostalo nepromenjeno pola veka a sve zbog toga sto je zaboravljeno, izuzev kada se upute resenja za porez na imovinu, e tada je u krugu dvojke.

  • Peca Vreme: 20.07.2015 23:45h

    Žalosno je da kada u ovoj državi želiš da postigneš nešto moraš da blokiraš put. Zar to nije moglo odmah da se uradi?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP