Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

VLADIKA JOVAN PRESEKAO KOLAČ

Gradi se crkva u Kliničkom centru u Kragujevcu!

Autor: B.Nenković | 14.11.2013 - 15:20:00h | Komentara: 1

Klinički centar u Kragujevcu uskoro bi mogao da dobije pravoslavnu crkvu za vernike i pacijente koji se leče u ovoj ustanovi. Kako je za lokalnu televiziju izjavio prof. dr Nebojša Arsenijević direktor KC Kragujevac, gradnja crkve je „sasvim izvesna, a narednih dana urbanisti će odrediti tačnu lokaciju gde će hram biti podignut“.

Vladika Jovan u Kliničkom centru u Kragujevcu

Vladika šumadijski Jovan je izjavio da je ideja o gradnji crkve u krugu Kliničkog centra „ veoma stara i da su o njoj razmišljali i njegovi prethodnici“.

- Pored hrama gde ljudi leče telo, biće podignut i ovaj za lečenje duše. Jer kada budu izlečili dušu i bol tela će lakše podnositi, rekao je vladika Jovan najavljujući na lekarskoj slavi izgradnju nove crkve.

U opticaju su tri lokacije i sve su u blizini zgrade Direktorijuma. Direktor KC Kraguejvac je izjavio da je ovo zajednički projekat eparhije šumadijske, lokalne samouprave i ove ustanove , ali još nije precizirano kada će početi gradnja i kako će se finansirati izgradnja crkve. U Kliničkom centru ima blizu 1. 300 postelja za lečenje pacijenata iz nekoliko okruga u kojima živi preko dva miliona stanovnika.


 
Poslednji komentari
  • ana Vreme: 14.11.2013 19:22h

    Zdravlje je stanje dobrog tjelesnog,psihickog I drustvenog blagostanja,a ne samo odsustvo bolesti I iznemoglosti.Predivna ideja,naravno da nam trebaju ako nista sobe za molitve u bolnicama.Molitva puno pomaze ne samo kada smo bolesni,mene je jedino Gospod Bog spasio,i molitve,vjera u Boga me ojacala,dala mi snagu da pobjedim Tumor mozga,gdje su doktori davali minimalne sanse za zivot.Sam odlazak u crkvu,miris tamjana djeluje smirujuce na psihu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP