Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

ODLIČNA IDEJA MLADIĆA IZ USTANIČKE ULICE U PIROTU

Grafit za medalju: Ovako se odaje počast košarkašima! (FOTO)

Autor: Zoran Panić | 17.09.2014 - 15:30:00h | Komentara: 1

Grupa mladića iz Ustaničke ulice u Pirotu o svom trošku uradila je grafit na zgradi i ulepšala taj deo grada umesto raznih natpisa koji ruže grad. Dopalo se to stanarima koji su pomogli da se uradi još jedan grafi na drugom zidu posvećen osvajanju srebrne medalje košarkaša na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Grafit u Pirotu u čast košarkašima Srbije / Zoran Panić

Grafit u Pirotu u čast košarkašima Srbije / Zoran Panić

Ovo su prva dva ovakva grafita u gradu, nastala kao rezultat ideje mladih da ulepšaju svoje naselje i dobiju kutak gde se okupljaju i druže a mogu da posluže kao dobar primer koji treba slediti. Dvadesetak mladića iz ove ulice uglavnom bez posla i sa završenim fakultetima, najavljuju da će uraditi grafite i na ostalim zgradama u celom naselju.


- Crtam grafite. Pozvali su me drugari iz ove ulice koji su se dobro organizovali da uradim grafit sa natpisom ulice na zidu zgrade koji je bio jako išaran raznim natpisima. Ovo na neki način Pirotu daje duh velikih gradova. Crtam grafite ali je ovo prvi ovakav grafit u gradu - kaže autor grafita ''Ustanička'' Miloš Ristić.


Mladići iz Ustaničke ulice su se organizovali i prikupili novac, želeći da ulepšaju svoje naselje i urede prijatan kutak.


- Društvo iz ulice se dobro organizovalo. Sakupili smo novac, dao je svako koliko je mogao, kupili materijal i krenuli- kaže Miloš Stefanović, srećan što su ulepšali deo naselja.


Ideja ovih mladića se dopala i stanarima zgrade koji su pomogli izradu drugog grafita posvećenog uspehu košarkaša Srbije sa porukom ''Nije bitna kolika te sila napada, već koliku svetinju braniš!''.Mladi ljudi iz ovog dela grada su dobili svoju oazu gde su se okupljali minulih dana. Ispred grafita su na televiziji pratili Svetsko prvenstvo u košarci i navijali za našu reprezentaciju.

Grafit u Pirotu u čast košarkašima Srbije / Zoran Panić

Grafit u Pirotu u čast košarkašima Srbije / Zoran Panić


- Hteli smo da ulepšamo našu ulicu zbog svih nas koji ovde živimo jer su na zgradi bili razne poruke, crteži, natpisi...Prekrečili smo i kukasti krst i razne druge poruke. Za izradu grafita posvećenog uspehu košarkaša su nam pomogli stanari. Svako od njih je dao po sto ili dvesta dinara i kupili materijal. Doneli smo televizor i ovde gledali prenos utakmica naše košarkaške reprezentacije. Nećemo stati na tome. Planiramo da na svim zgradama u naselju uradimo grafite i da nam celo naselje bude lepo -kaže Igor Tošić, jedan od organizatora ove interesantne akcije.

Ispred košarkaškog grafita

Ispred košarkaškog grafita | Foto: Zoran Panić


- Ovo je lepa ideja mladih koja je naišla i na odličan prijem odraslih. To su deca iz naše zgrade, uglavnom moji bivši učenici. Dok su bili mali su crtali a sada kao odrasle osobe uradili su ove grafite koji imaju poruku i ono sto je posebno važno, ulepšali su zgradu.Sve su to talentovani dečaci. Ovakvi grafiti treba da se urade u celom gradu. Pravo je osveženje umesto sivila većine zgrada u gradu- kaže stanar ove ulice, akademski slikar i profesor likovne kulture u OŠ ''Sveti Sava'' Jovica Ilić.

Grafit u Pirotu u čast košarkašima Srbije / Zoran Panić

Grafit u Pirotu u čast košarkašima Srbije / Zoran Panić

Poslednji komentari
  • stanar Vreme: 17.09.2014 20:49h

    bravo za momke i naravno devojke ajmo dalje da nam ulica i zgrada bude dto lepsa i prijatnija za zivot .pozdrav i podrska

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP