Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

BUJICE PRETE

GROBNICE POD VODOM: Prave bedem za zaštitu groblja! (FOTO)

Autor: LJ. Mitić | 23.04.2014 - 16:03:00h | Komentara: 0

Kako bi predupredili novi talas poplava, koji se očekuje tokom narednih dva dana, JKP Gradski vodovod pravi bedem na najugroženijem delu korita reke Toplice, kako bi sprečili njeno izlivanje i zaštitili groblje.

Grobnice pod vodom

Grobnice pod vodom | Foto: Ljubiša Mitić

 Naime, nakon poplavnog talasa koji je tokom vikenda zahvatio prokupačku opštinu, veći deo Gradskog groblja u površini od 2, 5 hektara bio je poplavljen. Time je naneta velika šteta, ali i bol porodicama koje su svoje najmilije sahranili na groblju. 

Nadležni u ovom preduzeću kažu da ne očekuju vodenu bujicu koja se desila pre nekoliko dana, ali je realno da će doći do povećanja nivoa reke Toplice kao i do njenog izlivanja na pojedinim delovima.

Postavljaju džakove kako bi zaustavili vodu

Postavljaju džakove kako bi zaustavili vodu | Foto: Ljubiša Mitić

 – Kako bi zaštitili najugroženije delove groblja, angažovali smo sve naše radnike, a u ispomoć su nam pritekli i radnici drugih Javnih preduzeća u gradu, poput Čistoće, Preduzeća za zaštitu životne sredine i dr. Trenutno smo napunili oko 1. 000 džakova peska i napravljena je brana na najugroženijem delu, koja će nadam se ovoga puta zaštititi groblje od poplave – rekao je Zoran Stoiljković, rukovodilac na Gradskom groblju. On kaže da će iz pomoć lokalne samouprave JP Gradsko groblje obnoviti sve oštećene spomenike, i da je već naručeno 1. 000 džakova rizle i sitnog kamena za posipanje grobova. 

Inače, nakon poplave koja je tokom vikenda zahvatila prokupačku opštinu, na snazi je vanredna situacija, a građanima je preporučeno i da vodu iz gradskog vodovoda ne koriste za piće, već samo za tehničke potrebe. Vodovod je angažovao dve cisterne sa pijaćom vodom koje su non stop na terenu, ali je to nedovoljno da podmiri potrebe svig građana, pa ljudi uglavnom kupuju flaširanu vodu iz prodavnica, koje za sada još uvek ima, ali su zalihe vode u prodavnicama na izmaku.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP