Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

UČENICI „PETE“ SA POZNATIMA

Igrali za obolelog druga

Autor: Ružica Kantar | 09.05.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Učenici Pete beogradske gimnazije juče su u dvorištu škole organizovali humanitarnu fudbalsku utakmicu za pomoć malom Jakovu Jovanoviću (12), bratu njihovog školskog drugara, kojem je nakon operacije koštane ciste na grudnom pršljenu, potrebno još oko 40.000 evra za troškove lečenja u Švedskoj.

Predvodili navijače: Braća Teofilović

Predvodili navijače: Braća Teofilović | Foto: Goran Srdanov

Da bi prikupili novac učenici su pozvali u pomoć i poznate ličnosti koje su igrale protiv njih, iako su u suštini svi igrali za malog Jakova!
Dokazavši humanost i solidarnost, deca su položila možda najvažniji ispit u život - ispit zrelosti.

Voditelj  Aleksandar Stojanović

Voditelj Aleksandar Stojanović | Foto: Goran Srdanov

U ekipi javnih ličnosti, između ostalih, su se našli operski pevač Oliver Njego, glumac Andrej Šepetkovski i sportski komentator RTS-a Aleksandar Stojanović, a iz publike su i jedne i druge bodrili pevači Dejan Cukić, braća Teofilovići, vaterpolista Stefan Mitrović i drugi. Podršku ovom događaju dalo je i 18 studenata iz Češke koji su trenutno u poseti Beogradu, kao i deca iz domova za nezbrinutu decu.

Njego u  akciji

Njego u akciji | Foto: Goran Srdanov


Među najglasnijima i nejpredanijima u navijanju su bili učenici Pete, bez kojih se, kako kaže direktor škole Savić Minić, ništa od ovog ne bi ni desilo.
- Deca su najviše učestvovala u organizaciji i oni su najzaslužniji za ovo. Prikupljeni novac je simboličan u odnosu na sumu koja je potrebna, ali je barem njihovom školskom drugu i njegovom bolesnom bratu jasno da imaju bezrezervnu podršku svojih vršnjaka - zaključio je Minić za naš list.

Prikupljeno 40.000 dinara!


Na utakmici je prikupljeno oko 40.000 dinara. Goran Milenković, dečak koji je prethodnih dana bez prestanka zvao poznate ličnosti da podrže akciju učenika Pete beogradske gimnazije kaže da to nije mnogo, ali da su svi prezadovoljni.
- Učenici ove gimnazije su dali pravi primer svojim vršnjacima - rekao je Goran, koji je u poluvremenu svima koji su učestvovali u donacijama i igrali za malog Jakova dao simbolične zahvalnice. Između ostalih i “Alo!” je dobio jednu.

Bodrio sa tribina: Dejan Cukić

Bodrio sa tribina: Dejan Cukić | Foto: Goran Srdanov

Pomozite i vi!


Malom Jakovu je prošle godine postavljena dijagnoza aneurizmalna koštana cista na sedmom pršljenu. Operisan je neuspešno u junu 2012. na Banjici, a potom i u Štokholmu. Troškovi operacije su iznosili oko 63.000 evra. Oko 20.000 evra je uplaćeno bolnici, ali je porodici još uvek potrebna pomoć.
- Nismo stalno zaposleni i nemamo stalna primanja. Za izmirenje prve rate računa, prodali smo kuću u Trbušanima - objasnila je Ljiljana, majka malotg Jakova.
Ko želi da pomogne, novac može da uplati na račun Ljiljane Jovanović 160-5100101810294-89, kod banke Intesa.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP