Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

NESVAKIDAŠNJI HOBI GIMNAZIJALKE JOVANE MILETIĆ IZ ALEKSANDROVCA

Ima kačketa za 635 glava!

Autor: J. Jokanović | 06.07.2014 - 08:25:00h | Komentara: 0

Devojčica Jovana Miletić (16) iz Aleksandrovca ima sasvim neobičan hobi. Dok devojčice uglavnom sakupljaju lutke, salvete, markice... ona se odlučila za kačkete. Do sada ih je sakupila 635 sa različitim natpisima, reklamnim porukama, nazivima firmi i preduzeća, a cilj joj je da po tome uđe u Ginisovu knjigu rekorda. U akciju se uključila i redakcija „Alo!“ i Jovani darovala kačket sa logom našeg lista.

Cilj joj je da uđe u Ginisovu knjigu rekorda

Cilj joj je da uđe u Ginisovu knjigu rekorda

Jovana je učenica prvog razreda Gimnazije „Sveti Trifun“ u Aleksandrovcu, a prikupljanjem kačketa je počela da se bavi u osnovnoj školi.


- Imali smo pismeni zadatak iz srpskog jezika na temu „Moj hobi“. Imala sam u problem, jer nikakav hobi nisam imala, pa sam napisala da se bavim sakupljanjem leptira. Zatim je nastavnica tražila da donesemo fotografije naših hobija. Svi su počeli da se smeju, jer su ga, kao i ja, izmislili. Na putu do kuće sam razmišljala o tome šta bi mogao da bude moj hobi. Tražila sam i na internetu, ali nisam našla ništa zanimljivo što ne bi iziskivalo velika finansijska sredstva. A onda sam videla mamu kako nosi neke tatine kačkete, pa mi je palo na pamet da to bude moj hobi. Roditelji i sestra Ivana su mi dali ideju da bih mogla firmama da šaljem imejlove u kojima bi im iznela svoju ideju. Tako je sve počelo - priča Jovana, koja je iste večeri poslala desetak imejlova. Već sutradan su počeli da stižu odgovori i pošiljke, a prvi kačket stigao je od jedne telefonske kompanije. Od februara prošle godine na njenu adresu stiglo je više od 500 kačketa, što od domaćih kompanija, što od onih iz Nemačke, Austrije, Italije, Hrvatske i BiH.

I „Alo!“ podržao Tijanu

I „Alo!“ podržao Tijanu

Tako su njen hobi ozbiljno shvatili rodbina i prijatelji, pa su za rođendane počeli da joj poklanjaju kačkete. Neke je, priznaje, i sama kupila, a skoro je stupila u kontakt sa ženom iz Beograda, sa kojom će razmeniti duplikate.


Delić Jovanine kolekcije

Delić Jovanine kolekcije

- Mnogo bih volela da dobijem Partizanov kačket, jer za taj klub navijam - navodi ova devojčica, dodajući da su joj svi kačketi izuzetno dragi, ali posebno bi izdvojila onaj koji je dobila od jedne osiguravajuće kompanije čiji su predstavnici došli lično da joj uruče i da je upoznaju. Iako ih sve veoma pažljivo slaže i čuva, Jovana priznaje i da ih često pozajmljuje drugaricama, a ponekad i poklanja ako im se neki baš svidi. Žao joj je, kaže, što ne stiže sve da ih iznosi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP