Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

ZA SPAS JOVANE ŽIVKOVIĆ IZ NIŠA POTREBNO 50.000 EVRA!

Ima samo 35 kila, ali se bori kao lav!

Autor: B. Janačković | 06.04.2014 - 08:02:00h | Komentara: 1

Ona ima 25 godina i svega 35 kilograma, ali i ogromnu želju da pobedi bolest i živi! Jovani Živković iz Niša, koja boluje od raka limfnih žlezdi, jedini spas je terapija monoklonskim antitelom, ali je za kupovinu tog leka potrebno oko 50.000 evra, koliko njena porodica ne može da sakupi.

Jedina šansa sada su ampule koje po komadu koštaju 3.500 evra

Jedina šansa sada su ampule koje po komadu koštaju 3.500 evra

Hrabra Nišlijka do sada je izdržala četiri ciklusa hemoterapije, 17 zračnih terapija i transplantaciju matičnih ćelija, tako da ju je bolest svela na svega 35 kilograma. Ipak, ne prestaje da se bori i ne gubi nadu...


- Razbolela sam se 2011. Dobila sam temperaturu, otišla na pregled i našli su jednu uvećanu žlezdu. Posle biopsije i pregleda utvrdili su da imam Hočkinov limfom. Usledili su ciklusi hemoterapija, zračenje, a krajem godine sam išla i na VMA na transplantaciju matičnih ćelija. Ali, bolest se nije povukla, kaže Jovana.

Jedina šansa za izlečenje sada su ampule koje po komadu koštaju 3.500 evra.
- Meni treba 16 ampula. Doktor kaže da je sreća što sam mršava, jer bi mi inače trebalo više. Ali, dok znam da lek postoji, ne gubim nadu, priča Jovana. Retko izlazi iz kuće jer se brzo umara, ali joj podrška porodice i najbližih daje snagu da nastavi borbu. Njen otac Bratislav radi kao blagajnik na železnici, a majka Snežana je higijeničarka u Vojnoj bolnici u Nišu. Cena terapije nedostižna je za njih, jer su iscrpli sve finansije za dosadašnje lečenje.

- Ampule leka „brentuximab vedotim“, zadnja su nam nada, jer Jovana više ne može da izdrži zračenja i hemoterapije. Ali je cena za nas nedostižna, kaže Bratislav. U pomoć su prve priskočile očeve kolege – sekcija za putnički saobraćaj Niš i niško dopisništvo Medija centra Železnice, koji su pokrenuli humanitarnu akciju.

- Odazvali su se železničari iz Niša, ali je potrebno mnogo novca. Pozivam sve kolege sa železnice iz cele Srbije koje se već nisu uključile da doniraju koliko su u mogućnosti, kao i ostale ljude i dobre volje kako bismo spasli jedan mladi život - kaže Žarko Ristić iz niškog dopisništva Medija centra Železnice.

Račun za pomoć


Broj računa oca Bratislava Živkovića iz Niša za prikupljanje sredstava za lečenje ćerke Jovane je: 105-0000403907291-22 kod AIK banke. Zaposleni u železnici koji žele da izdvoje određeni iznos od ličnog dohotka mogu to da učine popunjavanjem izjave u svojoj organizacionoj jedinici.

Poslednji komentari
  • Vladimir Vreme: 06.04.2014 13:35h

    Ajmo neki sms servis da se pomogne devojci! Jovana IZDRŽI!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP