Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

OMILJENI SVETSKI TELEFON U SRBIJI

iPhone za dinar!

Autor: Ekipa Alo! | 29.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Od petka, 31. oktobra, „Telekom Srbija“ svim svojim vernim korisnicima ponudiće dugo očekivane „ajfon“ uređaje. I to nije sve, prestižne modele američkog brenda “Epl” moći će da pazare za svega jedan dinar!

Omiljeni svetski telefon u Srbiji

Omiljeni svetski telefon u Srbiji | Foto: Profimedia

Sve one koji sa nestrpljenjem očekuju početak zvanične prodaje „ajfona“ u Srbiji, “Telekom Srbija“ je rešio da iznenadi tako što će u noći između četvrtka i petka, u minut posle ponoći, otvoriti poslovnice u Beogradu (Terazije 24) i Novom Sadu (Zmaj Jovina ulica 4). Tako će najstrastveniji ljubitelji ovih uređaja biti među prvima koji će iskusiti njihove napredne osobine.


Tuča ispred „Eplove“ radnje za novi „ajfon“


Ljubitelji “Eplovog” aparata u Kaliforniji su da bi došli do najnovijeg modela telefona otišli toliko daleko, da su unajmili beskućnike da umesto njih čekaju, uz obećanu novčanu nagradu. Pošto neki nisu uspeli da dođu do „ajfona“ jer su rasprodati, nezadovoljstvo su iskazali time što su odbili da plate ljudima koji su čekali, zbog čega je izbila opšta tuča. Novi „ajfon 6“ se u Americi pojavio krajem septembra i za dva dana oborio rekord sa 10 miliona prodatih komada.

U „mt:s“ ponudi nalaze se najnoviji modeli „ajfon 6“ i „ajfon 6 plus“, kao i modeli „ajfon 5S“ i „ajfon 5C2“, koji će korisnicima biti dostupni po simboličnoj ceni od jedan dinar, naravno uz odgovarajući postpejd tarifni profil.

Tako će „ajfon 6 plus“ u zlatnoj, sivoj ili srebrnoj boji po ceni od jedan dinar biti na raspolaganju korisnicima uz novu postpejd „super plus“ tarifu. Dodatna pogodnost za korisnike jeste i mogućnost kupovine „ajfona“ do 24 rate u paketu sa bilo kojom postpejd tarifom.

„Ajfon 6“ i „ajfon 6 plus“ predstavljaju, prema navodima proizvođača, najveće unapređenje „ajfon“ uređaja od kada su se pojavili na tržištu. Novi modeli, prepoznatljivi po potpuno novom dizajnu, dolaze sa većim retina HD ekranom, koji je najtanji i najnapredniji multitač ekranom ikada napravljen baš za „ajfon“. Oni su brži, baterija im duže traje nego na prethodnim uređajima.

iphone 6

iphone 6 | Foto: AP

Nova generacija telefona ima još jedan senzor, koji će moći da meri uz koliko stepenika se korisnik popeo, a ne samo pređenu distancu. Kamera će moći da snima 240 slika u sekundu, što je dvostruko više nego prošli model 5s. Normalan video snima 60 slika u sekundi. Jedna od verzija modela „plus“ imaće 128 gigabajta prostora za skladištenje. Novitet će biti i to što će vlasnici „ajfona 6“ moći da razgovaraju putem interneta ako je signal vaj-faja jači od signala mobilne mreže.

Otisak prsta otključava aparat


Novi uređaji imaju operativni sistem iOS 8, koji je prema rečima proizvođača najnapredniji mobilni operativni sistem na svetu, dodatno prilagođen velikom ekranu kako bi korisniku pružio više mogućnosti. Svi podaci unutar telefona se mogu zaštiti zahvaljujući identifikaciji pomoću otiska prsta, čime se sprečavaju zloupotrebe. S obzirom na to da se na smart telefonima drži sve više osetljivih podataka, veća bezbednost je svakako dobrodošao dodatak.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP