Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

OBJAVLJUJEMO VAŠE NAJLEPŠE LJUBAVNE PRIČE

Jedina Ana!

Autor: Olga Blanarik Šade | 25.05.2014 - 07:55:00h | Komentara: 0

Sanjaranje mu je prekinuo miomiris pržene slanine sa jajima i svežeg peciva, što je verovatno njegova unuka spremala za doručak dečici. Nije otvarao oči, želeo je još malo da se vrati dragim uspomenama iz davne prošlosti. Sinoć mu je bilo prilično loše, kao uostalom već duže vreme, ali svestan je svojih godina, koje su premašile sve pristojne granice...

Ljubavna priča

Ljubavna priča | Foto: Shutterstock

Nema niti jednog poznanika među živima iz njegove generacije, kojih se ponaosob vrlo dobro seća. Ipak, u svom staračkom, bolnom i vremešnom telu još uvek ima snage kada pomisli na nju. Ovo jutro je pogotovo posebno, jer obeležava njen rođendan, koji ona, nažalost, više ne slavi. Dobar deo noći proveo je u mislima s njom, osobom koja mu je svih ovih proteklih decenija davala snagu i volju. Koja ga je podizala i bacala u ponor, jedina i večna Ana.


Huk udaljenih talasa, koji su te noći snažno udarali o stene, kao da je i njega potresao. Osetio je neobičnu snagu, a ujedno i predosećao skorašnji susret, tamo negde, sa voljenom... Lagano je ustao, obrijao se, obukao farmerke i džemper, obuo patike, poljubio unuku i male praunuke i krenuo u šetnju, uz obećanje da će se brzo vratiti na doručak i uzeti na vreme svoju terapiju. Ubrzo je stigao do male uvale, gde su se penušavo valjali veliki talasi i razbijali u milion kapljica, prelamajući se na jutarnjim zracima sunca u kaleidoskopu boja. Disao je lagano, punim plućima, zatvorio oči i vratio u dan kada je prvi put shvatio kako je opčinjen njom i da će mu uvek biti opsesija. Do poslednjeg daha.

Sa društvom se spremao da pođu na pecanje, posle škole, i bučno su nešto raspravljali. U momentu je nastao tajac i svi pogledi su bili upereni ka njoj. Lica su im poprimila onaj blesavi, pubertetski izraz tetreba. Hodala je kao leopard, s tim „sramno zgodnim“ nogama i vitkim telom. Nije ih ni pogledala. On je ostao zakovan, zamađijan... Stopio se sa asfaltom, telo mu je izgubilo težinu, noge oduzele, mozak se skvrčio i bio je žigosan. Od tog trenutka, njegovim venama potekla je vrela krv, noseći misao o njoj. Ubrzo je saznao kako se zove i uporno je sačekivao pred gimnazijom. Upoznali su se, ali osim drugarstva, ništa se sa njene strane nije pomaklo. Odlučio je, po završetku školovanja, da se otisne u svet, bude uspešan i sposoban da još jednom zakuca na vrata njenog srca. Pisao joj je često o svemu šta mu se u dalekom belom svetu događalo, ali odgovor nikada nije dobio.

Ona se udavala, rastajala, pa se i on oženio, dobio decu, ali je i dalje pisao i gajio nadu. Bio je spreman sve da ostavi, samo da mu je dala znak. Godine su prolazile i stiglo je kratko pismo, u kojem mu je saopštila da je ostala sama. Već je i on bio udovac, tako da se ubrzo našao u svom rodnom kraju. Susret je očekivao sa nestrpljenjem i strepnjom. Prepoznali su se. Celim bićem je žudio da je konačno stegne u naručje i nikada ne pusti. Međutim, ona je bila uzdržana. Nije mu dozvolila da joj se približi. Razgovarali su kao poznanici i to ga je bolelo. Kao da nije pročitala ceo njegov život. To ledeno srce je ostalo okrutno prema njemu. Tako su se i rastali. Vratio se porodici, sa svojom velikom tajnom, bolom i čežnjom u srcu. Vratio se i svojim snovima. Ubrao je cvetić i pustio da ga talasi nose. Isteklo je vreme, potrošio je život... I on je otišao polako, u neki drugi, zlatom obasjani dan. Otišao je.

Pišite o ljubavi i osvojite 2.000 dinara!


Ludo ste zaljubljeni ili volite svim srcem i imate neverovatnu ljubavnu priču koja je raznežila sve kojima ste je ispričali? Zašto je ne biste podelili i sa nama i za to još bili nagrađeni? Nije neophodno da ste talentovani za pisanje, dovoljno je da je vaša ljubavna priča autentična. Sve objavljene priče biće nagrađene sa po 2.000 dinara. Ukoliko želite da svoje emocije podelite sa nama, prijave možete slati imejlom, na adresu „ljubavnaprica@alo.rs“, poštom, adresa je „Alo!“ redakcija, Žorža Klemansoa 19, 11000 Beograd, sa naznakom „Najlepša ljubavna priča“, ili je možete doneti lično na istu adresu.
Da bismo mogli da objavimo vašu ljubavnu priču i da vas nagradimo, uz ljubavnu priču nam obavezno dostavite i sledeće podatke: ime i prezime, matični broj ( JMBG), adresu iz lične karte, broj telefona, ime banke i broj računa u banci. Nekompletne prijave neće se uzimati u obzir.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP