Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

TATJANA MATIĆ IZ SASVIM DRUGOG UGLA

Jedva čekam Čolu!

Autor: Damira Ramadani | 28.11.2014 - 07:00:00h | Komentara: 0

Državnu sekretarku u Ministarstvu trgovine i telekomunikacija mnogi smatraju jednom od najlepših dama na našoj političkoj sceni. Tatjani Matić su za sreću dovoljni suprug i sinovi, ali u njenom glasu se i dalje oseća velika tuga kada priča o majci, koja je preminula pre godinu dana.

Moram priznati da ne umem da razvijem kore, ali pravim odlične pite

Moram priznati da ne umem da razvijem kore, ali pravim odlične pite

- Ona mi je bila najveća podrška u životu. Dok je mama bila sa nama, uvek sam mogla njoj da prepustim decu i da ugrabim vreme za prijateljice i uživanje, sada je to mnogo teže - počinje Tatjana priču za „Alo!“.
Od mame je nasledila i talenat za kuvanje, pa priznaje da decu često obraduje pitama.

„Zdravko me vraća  u detinjstvo i dane  kada sam molila tatu da me vodi  na koncert”, otkriva Tatjana Matić

„Zdravko me vraća u detinjstvo i dane kada sam molila tatu da me vodi na koncert”, otkriva Tatjana Matić | Foto: Zoran Ilić


- Volim da kuvam, to je još jedna osobina koju mi je moja majka prenela. Dok je bila živa, najčešće sam bila pomoćnik u kuhinji, asistent koji secka, kupuje i melje. Moram da priznam da ne umem da razvijam kore, ali pite volim. Često pravim pite sa jabukama, sirom i bundevom - priča Tatjana.
Matićeva kaže da sve žene u Srbiji imaju težak zadatak da balansiraju između posla, porodice i prijatelja.

I u kancelariji jedan Čola: Tatjana na radnom mestu

I u kancelariji jedan Čola: Tatjana na radnom mestu


- Ustajem rano, kao i sve mame u Srbiji, moj mlađi sin ima samo tri godine, tako da sam doskora ustajala više puta u toku noći. Nemoguće je spavati dugo kada imate malu decu - kaže ona i dodaje da zbog promene radnog vremena u državnoj upravi ne može svog starijeg sina da vodi u školu, ali ga zato redovno čeka posle završetka časova.

Rođena je u Beogradu, gde je i diplomirala na Filološkom fakultetu i stekla zvanje profesora srpskog jezika i književnosti. Govori engleski jezik, a služi se i ruskim.
- Uvek sam više volela klasičnu književnost, romanu Miloša Crnjanskog „Seobe“ uvek se rado vraćam - kaže Tatjana.

Priznaje da nema stilistu, već se trudi da se oblači u skladu sa svojim godinama i funkcijom koju obavlja. U julu 2012. godine postavljena je za državnog sekretara. Kaže da je posao koji obavlja veoma odgovoran i stresan.

- U poslednje vreme bavim se jogom i preporučila bih je svim ženama koje se bave napornim i stresnim poslom. Ranije je moja osnovna rekreacija bila trčanje za decom, koja su bila mala - kaže kroz smeh Tatjana Matić.

Da se opusti pomoći će joj sigurno i Zdravko Čolić, koji je vraća u dane detinjstva. Uvek se seti koliko je molila oca da je vodi na njegove koncerte.
- Volim Zdravka Čolića, slušam ga od malih nogu. Nisam uspela da nabavim karte za 12. decembar, pa sam se baš obradovala kada je zakazao još jedan koncert, na koji planiram da odem - otkriva Tatjana.

Angela Merkel

Angela Merkel | Foto: AP

Divim se Angeli Merkel


- Divim se Angeli Merkel, za mene je ona neprikosnovena. Ona je primer neverovatno uspešne žene u svetu izuzetno moćnih i sposobnih muškaraca koji vladaju Evropom - kaže Tatjana Matić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP