Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

U BEOGRAD OD PONEDELJKA STIŽE SNEG I TEMPERATURA PADA ZA DESETAK STEPENI

Još bez sankanja!

Autor: J. Jokanović | 23.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Neuobičajeno toplo vreme u kojem su Beograđani uživali poslednji nekoliko dana, potrajaće samo još do kraja vikenda, jer nas od ponedeljka očekuje zahlađenje i prvi sneg.

Zasad ništa ni od grudvanja

Zasad ništa ni od grudvanja | Foto: Nebojša Raus

Snegu se sigurno najviše raduju najmlađi, ali sudeći prema najavama iz RHMZ, on se neće dugo zadržavati, pa će mališani svoje sanke morati da odlože još malo.


Susnežica i sneg će, kako je najavljeno, u ponedeljak najpre zahvatiti severne i zapadne krajeve zemlje, posle čega će se proširiti na celu Srbiju, a temperatura će pasti za nešto više od deset stepeni.

U Beogradu je juče bilo pravo  prolećno vreme

U Beogradu je juče bilo pravo prolećno vreme | Foto: Petar Marković


- Manje snežne padavine neće zaobići ni Beograd, Niš, Novi Sad, Kragujevac, Prištinu. Prvi sneg u nižim predelima, ove godine biće slabijeg intenziteta i neće se zadržavati. Tek toliko da se zabeli. Padaće u planinskim mestima, ali se očekuje i u većini nižih predela - kaže za Alo! meteorolog Nedeljko Todorović iz RHMZ dodajući da će pad temperature biti uobičajen za ovo doba godine.

- Od ponedeljka će se u Beogradu temperatura u toku dana kretati između dva i pet stepeni, a najniža jutarnja biće jedan podeok ispod nule. Osim toga, u naredne dve tri nedelje smenjivaće se periodi toplijeg i hladnijeg vremena - istakao je Todorović uz napomenu da se ne može pouzdano tvrditi kada će početi prava zima.

Govoreći o pojedinim najavama da se u Srbiji ove godine tokom zimskog perioda očekuju ekstra niske temperature, on ističe da ne postoji pouzdana metodologija kojom bi se to moglo i potvrditi, kao i da u RHMZ očekuju sasvim uobičajenu zimu.

Putari

Putari | Foto: RAS

Putari: Spremni smo

U susret najavljenim padavinama u JP „Putevi Srbije“ su istakli da su obavili sve pripreme za održavanje puteva prvog i drugog prioriteta. Pregledani su punktovi i oprema 25 preduzeća zaduženih za održavanje. Zimska služba radiće na 168 baza razmeštenih duž cele teritorije Srbije, a angažovano je 628 kamiona i po 2.100 radnika u svakoj smeni. U zalihama je 30.000 tona soli, kao i 160.000 tona rizle.
Međutim, u JP „Beograd put“ juče nismo uspeli da dobijemo odgovor da li je sve spremno za sneg, koji se očekuje od ponedeljka, pošto je šef „Zimske službe“ odsutan.


 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP