Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

SALMONELA U STARAČKOM DOMU

Još dvoje starih nestabilno posle trovanja

Autor: Tanjug | 20.04.2015 - 11:31:00h | Komentara: 0

Od osmoro pacijenata koji su zaraženi salmonelom u Domu za stare u Vranićima, a koji su smešteni u čačansku bonicu, dvoje je u nestabilnom stanju, troje će biti otpušteo na kućno lečenje, a troje zadržano u bolnici, izjavio je jutros direktor te ustanove Radoslav Milošević.

Dom za stare u Vranićima

Dom za stare u Vranićima

Iz čačanskog Zavoda za javno zdravlje najavljuju da će preliminari rezultati sa uzorkovanih namirnica i briseva sa radnih površina biti poznati danas.

- Troje pacijenata će, najverovatnije, nakon dobijanja rezultata analize stolice biti otpušteno na kućno lečenje - rekao je Milošević Tanjugu i dodao da će još troje zaraženih ostati u bolnici kako bi se pratilo njihovo zdravstveno stanje.

Direktorka čačanskog Zavoda za javno zdravlje Ana Mišović podsetila je da je 16. aprila prijavljena epidemija salmonele i konstatovano je da je obolela 41 osoba, među kojima su štićenici, osoblje ustanove za stare i dvoje meštana.

- Najvažnije je da se broj inficiranih ne povećava, uveden je svakodnevni epidemiološki nadzor, predložene su mere i epidemiolog Centra za prevenciju i kontrolu bolesti redovno obilazi ustanovi - rekla je ona Tanjugu.

Prvog dana, kada je epidemija prijavljena, izvrseno je uzorkovanje namirnica i uzeti su brisevi sa radnih površina, a preliminarni rezultati biće poznati danas, kako bi se utvrdio izvor zaraze, dodala je Mišović.
Ona je precizirala da su razdvojeni zaraženi pacijenti od onih koji nemaju simptome, da je naloženo da inficirano osoblje ne može da radi, a po nalogu Sanitarne inspekcije u toku je i kompletna dezinfekcija objekta.

Inače , nakon izbijanje zaraze salmonelom iz Doma za stare "Dvoje", koji se nalazi u čačanskom selu Vranići, preminulo je pet lica.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP