Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

PRIRPEME ZA GRADNJU

Još jedan most u Beogradu

Autor: Beta | 13.04.2015 - 08:54:00h | Komentara: 1

Ove godine će početi gradnja još jednog mosta preko Save u Beogradu, najavio je danas državni sekretar u ministarstvu gradjevinarstva, infrastrukture i saobaraćaja Srbije Miodrag Poledica.

Pupinov most Foto: Facebook

Pupinov most Foto: Facebook

On je agenciji Beta rekao da će se pored postojećeg mosta na obilaznici oko Beograda kod Ostružnice, graditi još jedan most, za koji će tender biti raspisan u maju.
"Novi most kod Ostružnice biće finansiran iz ušteda iz kredita Evropske investicione banke (EIB) u vrednosti od 30 miliona evra. Početak radova se očekuje tokom ove građevinske sezone", rekao je Poledica.
Sa završetkom tog mosta, istakao je on, na obilaznici oko Beograda postojaće pun profil autoputa sa šest traka od Batajničke petlje do Ostružnice.
Poledica je rekao da za završetak punog profila autoputa beogradske obilaznice nedostaje još 14 kilometara druge trake od Ostružnice do Straževice i 10 kilometara do Bubanj Potoka.
"Potrebno je izgraditi i 30 kilometara autoputa od Bubanj Potoka do Pančeva", dodao je državni sekretar.
Prema njegovim rečima, već je urađen idejni projekat za tu drumsko-železničku obilaznicu od Bubanj Potoka do Pančeva sa još jednim mostom preko Dunava, kod Vinče.
"Investicija je velika. Pregovaramo sa kineskim partnerima da nađemo
način da se to finansira po modelu javno-privatnog partnerstva ili koncesije. Ti pregovori su u toku", rekao je Poledica.
Poslednji komentari
  • badza Vreme: 13.04.2015 10:25h

    Srbija se zaduzila kod Svetske investicione banke za kompletan zavrsetak obilaznice oko Beograda od Dobanovaca do Bubanj potoka u punom profilu sa sest traka ,mostom preko Save i tunelima.Od toga je uradjeno samo polovina a novac je potrosen na druge strane i na izborima.Podseti te se izjave tadasnjeg ministra infrastrukture gsp.Mrkonjica da su sredstva za kompletnu obilaznicu obezbedjena i da se pocinje sa realizacijom.A evo sta danas imamo.Da li ce neko uopste pokrenuti odgovornost ili ce mo mi gradjani i dalje placati lopovluk i neodgovornost.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP