Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

POZAJMICA SKUPO KOŠTALA NOVOSAĐANINA VLADIMIRA STOJŠIĆA

Kamate pojele zgradu!

Autor: N. N. Travica | 12.03.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Vladimir Stojšić ostaće bez objekta procenjenog na više od 1,1 milion evra posle dve decenije suđenja za dug od 40.000 nemačkih maraka, koliko je 1993. pozajmio od Novosađanina Stevana Krstonošića.

Sud ozakonio bezakonje: Stojšić

Sud ozakonio bezakonje: Stojšić

Dok Krstonošić tvrdi da je novac tada dao kao „udruženi poslovni poduhvat“, dužnik tvrdi da je toliki dug nastao „od zelenaške kamate koje je sud ozakonio“.
Predaja „Gymnas kluba“ u ulici Teodora Pavlovića 28 u Novom Sadu zakazana je za 21. mart, a Stojšić kaže da je izdejstvovana poznanstvima u sudu i tada vladajućoj Demokratskoj stranci.


- Od Krstonošića sam pozajmio novac sa mesečnom kamatom od osam odsto. Četiri rate sam vratio, nakon čega sam ga molio da zbog teške situacije smanji kamatu, na šta on nije pristao. Na „Gymnas“ je stavio zabranu otuđenja i opterećenja, pa nisam mogao ni da dobijem bankarski kredit i isplatim mu dug. Na moje molbe ostajao je nem, nakon čega je pokrenuo sudski postupak naplate duga od 100.000 maraka. Tada počinje moj pakao - kaže za „Alo!“ Stojšić i tvrdi da je tokom suđenja bilo mnogo nepravilnosti.

Predaja  zakazana za  21. mart:  Stojšićev objekat u  Novom Sadu

Predaja zakazana za 21. mart: Stojšićev objekat u Novom Sadu


- Sudija je isticao da zemljište koje je upisano kao državna svojina i na kome dužnik ima samo pravo korišćenja ne može biti predmet prodaje u sudskom izvršnom postupku, kao i da na objektu koji je sagrađen bez građevinske dozvole i na kom postoji državina, ne može da se sprovodi izvršenje prodajom nepokretnosti. Međutim, kasnije je prešao preko sopstvenih reči – ogorčen je Stojšić koji dodaje da će podneti krivične prijave protiv vinovnika ovakvih rešenja i dozvola izvršenja.
Krstonošić nije želeo da kaže o kojoj sumi se radi, tvrdeći da je iznos mnogo veći od 40.000 maraka.

- Sve šanse da se mi poravnavamo mislim da su otišle Dunavom. Kada to radi banka, onda se novinari ne uzbuđuju, niti dužnik može to da reklamira u novinama, a kada je pojedinac u pitanju, onda on to radi ne bi li pridobio javnost. Iskoristio je sve mogućnosti pravosudnog sistema - kaže on, dodajući je pare dao kao udruženi poslovni poduhvat.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP