Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

POMOĆ

Keruši Mili potreban novi dom

Autor: E. A. | 16.10.2012 - 11:45:00h | Komentara: 0

Keruša Mila, pas koji je izrastao u simbol životinja koje su pretrpele nasilje, posle dve godine srećnog života sa porodicom Čarnić, moraće da nađe novi dom.

Sektor zoohigijene i VU „Veterina Beograd“ obavešteni su da porodica Čarnić, koja je svoju ljubav prema životinjama iskazala i prihvatanjem keruše Mile, kojoj je do danas nepoznati monstrum pre tri godine odsekao sve četiri šape, nije više u mogućnosti da ovom psu pruži adekvatne uslove boravka. Na ovu tešku odluku uticale su izmene porodičnih okolnosti, ali i činjenica da je glava porodice, Dušan Čarnić imao operacije posle kojih nije u stanju da na isti način vodi računa o ovom psu čije stanje iziskuje dodatne napore u pružanju nege.

Keruša Mila

Mili je potreban novi dom! | Foto: Janko Petković

Keruša Mila je usvojena na Božić 2011. nakon što su Grad Beograd i Veterinarska ustanova „Veterina Beograd“ učinili sve da keruša Mila najpre preživi, a potom dobije i prve specijalizovane proteze koje joj omogućavaju olakšano kretanje. I Grad Beograd i porodica Čarnić dele uverenje da će se i ovoga puta javiti više ljudi koji su zainteresovani da ovom hrabrom i umiljatom psu pruži novi dom, te da taj rok neće biti duži od dve nedelje, u kom periodu će Mila i dalje biti sa svojim dosadašnjim vlasnicima.
Ukoliko se to ne dogodi, brigu o Mili do njenog novog usvajanja vodiće stručnjaci „Veterine Beograd“.
Grad će o novoj situaciji obavestiti i osobe koje su se za usvajanje Mile javile i na prošli poziv. Radi se o dve porodice iz Slovenije i jednoj iz Kanade koji nisu bili prvi izbor Komisije za Milino usvajanje, jer je porodica Čarnić imala prioritet i zato što živi na teritoriji Beograda.

Keruša Mila

Pas je čovekov najbolji prijatelj! | Foto: Janko Petković

Posebna komisija za izbor novog vlasnika
Mila se, pre usvojenja, u „Veterini Beograd“ oporavljala šest meseci, dok se paralelno radilo na izradi proteza i pronalaženju porodice koja će biti u situaciji da ovom psu pruži adekvatan dom. Specifičnost situacije keruše Mile zahtevala je i posebne procedure i formiranje Komisije za njeno usvojenje, pa će isti uslovi i Komisija odlučivati i o budućem vlasniku ovog psa.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP