Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

JUNIORSKI PRVAK SRBIJE U BODI-BILDINGU ČUVA NIŠKU PALATU PRAVDE

Ko bi pored mene pravio probleme!

Autor: Branko Janačković | 04.07.2013 - 07:27:00h | Komentara: 1

U niškoj palati pravde retko kad ima problema, a i kako bi kad je jedan od pripadnika pravosudne straže Nemanja Perović (22), juniorski prvak Srbije u bodi-bildingu. Ovaj mladić, koji se bodi-bildingom bavi od 2007, kaže da mu ovaj sport olakšava svakodnevno obavljanje posla jer je, pre svega, uvek u vrhunskoj kondiciji. Kako navodi, nekada je i samo njegovo prisustvo dovoljno da preventivno utiče na rešenje problema.

Svaki dan trenira da bi  ovako izgledao: Perović  sa obožavateljkama

Svaki dan trenira da bi ovako izgledao: Perović sa obožavateljkama | Foto: K. Kamenov

- Dešava se da, recimo, stranka prestane da viče ili da se nedolično ponaša čim se pojavim. Nekada se drugačije ponašaju kada dođu moje kolege, ali kada dođem ja, problem se često sam od sebe reši čim se pojavim - poverava se Nemanja, koji tvrdi da samo na prvi pogled izgleda robusno.


Čučanj sa 250 kilograma

Nemanja vežba čučanj sa težinom od impozantnih 250 kilograma, dok na benč klupi diže čak 220 kilograma. Vežbu poznatiju u krugovima dizača tegova kao „mrtvo dizanje” on izvodi sa težinom od 260 kilograma.

- Vrhunski bodi-bilding je lep sport, nije nasilan i ima za cilj samo lepo oblikovanje ljudskog tela. Profesionalno bavljenje ovim sportom, međutim, dosta je zahtevno i što se tiče vremena i finansija, ali nekako uspevam da ga uklopim sa poslom kojim se bavim - priča Nemanja. On kaže da trenira šest dana nedeljno, a kad dođe vreme pred takmičenje, ima i dva treninga dnevno.
- Kada radim noću, treniram preko dana. Više od godinu dana nisam propustio nijedan trening. Naporno je, ali volim i svoj posao i sport kojim se bavim, pa mi nije teško - priča Perović.

On dodaje da svakog jutra u cik zore trči sat, a onda sam priprema hranu jer dnevno ima, verovali ili ne, od 10 do 12 obroka!
- Jedem dosta pirinča, kao i jaja i mesa. Dnevno pojedem obavezno po 20 do 30 belanaca i kilogram piletine. Uoči takmičenja svakoga dana na meniju mi je i po dva kilograma pilećeg filea. Treba vremena da se sve to pripremi, ali i mišići ne nastaju ni iz čega. Zahtevno je jer živim sam, pa sam i spremam - objašnjava Nemanja.

Nemanja Perović

Nemanja Perović | Foto: K. Kamenov

Bronza na Svetskom prvenstvu


Nemanja je na takmičenju u Jagodini u junu osvojio prvo mesto i postao juniorski prvak Srbije, a 20 dana kasnije u Sloveniji bio je treći na Svetskom prvenstvu u kategoriji juniora i peti u seniorskoj konkurenciji.

Poslednji komentari
  • roki Vreme: 05.07.2013 07:35h

    M..a ne rastu u teretani

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP