Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

ALO! OTKRIVA!

„Kolubara“ na sudu zbog 17 kučića!

Autor: Gane Đorđević | 19.10.2012 - 07:02:00h | Komentara: 0

Umesto da se šepure po izložbama, 17 pasa Milice Pajić iz Malog Borka uplašeno čami u kavezima „Tomić higijene“, čekajući ishod bizarnog spora koji njihova gazdarica godinama vodi s rudnikom „Kolubara“ oko njihovog pedigrea i vrednosti boksova u kojima su se baškarili pre nego što će postati azilanti u sopstvenoj državi u kojoj su se i oštenili!?

Dokazi:  Pseća  papirologija

Dokazi: Pseća papirologija

Milicu Pajić i njenog nevenčanog supruga Gorana Jeremića policija je iselila sa imanja u Malom Borku po odluci opštine Lajkovac o prinudnom ulasku u njihov posed, samo sedam dana pred doček 2008. godine.

Rudnik: Čuvanje treba da plati njihov gazda


Naš izvor iz pravne službe u rudniku „Kolubara“ tvrdi da je zakon na njihovoj strani i pored presude Apelacionog suda kojom je rudnik u ovom slučaju več izgubio jedan spor. On je rekao da je „Kolubara“ pristala samo da predujmi troškove čuvanja pasa i da je opštinska uprava u Lajkovcu trebalo da donese odluku da se „Kolubari“ te pare vrate.

Sledećih dana i njihovih 17 pasa doživelo je istu sudbinu. Bela, Kumba, Alfi, Ares, Eki od zvezdanog gaja, Amsi i još 10 njihovih rođaka preseljeni su iz svog toplog doma u azil za pse “Tomić higijene” u susedno selo Jabučije.

Od tada Milica Pajić i rudnik “Kolubara” vode bizaran spor oko vrednosti boksova u kojima su, pre odlaska u azil, živeli ovi psi, i utvrđivanja njihovog pedigrea. Dok pravnici “Kolubare” pokušavaju da dokažu da su supružnici iz Malog Borka na svom imanju naselili pse lutalice samo da bi na njima dobro zaradili, Milica i Goran tvrde da su njihovi ljubimci i te kako plemenitog porekla.

- Sve su to rasni psi, uglavnom nemački lovni terijeri, koje sam lično godinama odgajao i koji su više puta pobeđivali na svim važnim takmičenjima u Srbiji. Ako sam im oprostio što su mi otvorili kaveze i namerno razjurili 600 golubova, za pse ću da ih teram dokle ima suda. Platiće za sve muke kojima su moji ljubimci godinama izloženi u onom šinteraju u Jabučju - besno poručuje Jeremić.

Kolateralna šteta: Psi u azilu čekaju ishod suđenja

Kolateralna šteta: Psi u azilu čekaju ishod suđenja


“Kolubara” se istovremeno spori i sa firmom “Tomić higijena”, kojoj odbija da plati smeštaj za pse, pa sad i njen vlasnik na sudu od rudnika potražuje 3,9 miliona dinara. Ako izgubi, “Kolubaru” bi ova dva spora već sada koštala više od 100.000 evra. Mnogo više od tržišne vrednosti “avlijanera s pedigreom” i kućica u kojima su živeli!

Čuvaju i ovce!


„Alo!“ je već pisao da jedna „Kolubarina“ ćerka firma već dve i po godine debelo plaća 12 čobana koji čuvaju kombinovano stado koza i ovaca s čijim se vlasnikom tuže oko naknade za zemlju koja mu je oduzeta zbog širenja rudnika. Pastiri „Kolubaru usluge“ godišnje koštaju sedam miliona dinara, pa je tako cena brige za ovo “deluks stado” odavno premašila visinu naknade koju je za eksproprisanu zemlju od “Kolubare” tražio njegov gazda.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP