Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

MEMORANDUM

Kompanija Mozzart i FIFA Agencija za rano upozoravanje EWS GmbH objavljuju partnerstvo

Autor: A. E. | 11.06.2014 - 15:56:00h | Komentara: 0

Uoči Svetskog prvenstva u fudbalu 2014 u Brazilu, kompanija Mozzart i FIFA Agencija za rano upozoravanje EWS GmbH (Early Warning System) potpisali su Memorandum o razumevanju u cilju zaštite integriteta fudbala.

Logo FIFA


Memorandumom je definisana kontinuirana saradnja na razmeni podataka za rano otkrivanje sumnjivih aktivnosti u sportskom klađenju koje mogu biti indikator za nameštanje fudbalskih utakmica, kako u okviru takmičenja u organizaciji FIFA tako i svih drugih fudbalskih utakmica. Na taj način, kompanija Mozzart pruža značajan doprinos uočavanju i sprečavanju prevara i korupcije u sportu.

Memorandumom o saradnji između kompanije Mozzart i FIFA Agencije za rano upozoravanje definisane su operativne procedure koje obezbeđuju efikasnu saradnju, a uključuju i razmenu relevantnih informacija o sportskom klađenju, kao podršku sveobuhvatnoj analizi kretanja kvota i istragama u vezi sumnjivih fudbalskih utakmica.


Ključni motiv nameštanja utakmica u vezi sa sportskim klađenjem jeste sticanje velike finansijske koristi na štetu sportskih kladionica kroz naplatu dobitaka ostvarenih na nameštenim mečevima i kompanija Mozzart je veoma zainteresovana da podrži sportske organizacije i regularnost takmičenja kroz obezbeđivanje relevantnih podataka o tendencijama u sportskom klađenju.

O EWS :

Agenciju za rano upozoravanje Early Warning GmbH ( EWS ) je osnovala FIFA 2005. godine sa ciljem očuvanja integriteta fudbalskih takmičenja kroz prevenciju i rano otkrivanje pokušaja nameštanja rezultata. Strategija EWS uključuje efektivnu saradnju sa više od 400 internacionalnih organizacija za sportsko klađenje, kao i sa državnim regulatornim institucijama. Dodatno, EWS raspolaže i sopstvenim sistemom nadzora, koji omogućava agencijskim stručnjacima praćenje kretanja kvota u stotinama sportskih kladionica širom sveta, a u cilju otkrivanja neregularnosti. Takođe, razvijeni neformalni kontakti u okviru globalnog tržišta sportskog klađenja nadopunjuju i povećavaju efikasnost nadzora. Više informacija na www.fifa - ews.com.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP