Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

HOROR U POŽEGI

Koncentracioni logor za pse! (VIDEO I FOTO)

Autor: Slađana Stepanović | 04.05.2013 - 16:36:00h | Komentara: 44

Umesto doma, u JKP "Naš Dom" u Požegi, pse lutalice čeka pakao u kojem im zaposleni ne daju hranu, ne leče ih, na dosta načina ih maltretiraju, nezakonski naplaćuju onima koji žele da ih udome, ali ih uglavnom ni tada ne puste, a osim toga - jadne životinje bivaju i ubijene bez razloga. Ovako se tretiraju od 2008. godine, od kada postoji ovaj “azil”, a da li će tome ikada doći kraj?

azil za pse

Izgladneli psi u azilu | Foto: privatna arhiva

- Većina pasa je bila u katastrofalnom stanju. Takođe, veliki procenat je bio u izgladnelom stanju. Spasili smo oko 40 pasa iz Požege. Na njima su vršene nepravilne sterilizacije. Psi koji su tamo umiru od štenećaka, a to je najgore jer ne može da se preživi. U takvoj sredini neophodna je dezinfekcija, a to tamo očigledno niko nije radio – kaže veterinar iz veterinarske stanice u Beogradu, u čiju ambulantu stiže 90 odsto pasa iz Požege, za naš sajt.


Naša sagovornica, koja se bori sa još dosta aktivista da spasi nesrećne pse, je u utorak poslednji put bila u pomenutoj ustanovi sa još nekoliko aktivista, kako bi preuzela pse koje je kupila i za koje ima račun na kojem piše da je cena 2.850 dinara i da “su vraćeni u grad”, šta god to značilo. Tog dana, ona je napravila video snimak sa lica mesta.

azil za pse

Jedna od žrtava | Foto: privatna arhiva

- Nisu nam dali plaćene pse. Na snimku možete čuti i videti kako su nas iskulirali tog dana. Milan Božić, glavni veterinar, se okrenuo kada sam ga pitala na osnovu čega mi je preko telefona rekao da je on bog i batina i da će sve biti kako on kaže. To sve možete i sami čuti u snimku – ističe aktivistkinja A.K. za „Alo!“.

- Psi koji izađu odande nisu čipovani, a izdate su knjižice na kojima piše da jesu. Svi izlaze bolesni. Veterinari iz Beograda, kod kojih ih odvedemo nakon preuzimanja, mogu da potvrde da su na njima nestručno odrađene sterilizacije i kastracije, kao i to da psi umiru nakon tih loših zahvata.

Račun

Psi se naplaćuju 2.850 dinara, a na njima piše vraćanje pasa u grad, šta to znači? A psi se uzimaju lično. I na osnovu čega se naplaćuju ako to finansira sam grad? – dodaje naša sagovornica.

Račun

azil za pse

Fotka iz 2010. godine na kojoj u istom prihvatilištu štenci jedu jednog | Foto: privatna arhiva

Aktivisti su dosta puta bili u “šinteraju”, kako ga sami nazivaju, a pored želje da spasu i udome pse, zahtevali su od zaposlenih i da ih puste unutra kako bi brinuli o njima besplatno, ali iz nepoznatog razloga nisu puštani. 

Javljaju se i mnogi volonteri iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Italije, Nemačke… kako bi spasili nesrećne životinje, ali zaposleni su i te pokušaje onemogućili.
- Na fotkama, kao što se i vidi, nema ni hrane ni vode. Psi iz Požege direktno idu u veterinarsku ambulantu u Beograd. Šinteraj se brani time da fotke nisu napravljene kod njih, ali postoje i one na kojima su ti zaposleni, koje aktivisti čuvaju – priča vidno uznemirena A.K.

azil za pse

Još jedan koji je u katastrofalnom stanju | Foto: privatna arhiva

“Alo!” je pokušao da preko telefona stupi u kontakt sa Svetlanom Pavlović, šeficom službe ZOO higijene, kao i sa direktorom JKP Zoranom Đokovićem, ali niko se nije javljao na telefone koji su dati na sajtu JKP “Naš Dom”.

- Slučaj je prijavljivan i inspektorki Veri Đuković, zaduženoj za to, koja je rekla da su “uslovi u ovom šinteraju savršeni” i naravno ona ništa nije preduzela povodom ovoga. Aktivisti su kontaktirali i direktora JKP Zorana Đokovića koji je pretio da će ih tužiti za uznemiravanje, ne želeći da sasluša o čemu je problem – objašnjava naš izvor.

azil za pse

A psi su čovekovi najbolji prijatelji... | Foto: privatna arhiva

Aktivisti su nam dostavili i fotografiju Bojana Brkovića, sa kojim takođe nismo uspeli da stupimo u kontakt, za kojeg sumnjaju da okrutno ubija pse bez razloga, a i da je sam postavio na Fejsbuk fotografiju na kojoj je on pored otrova za pse.

monstrum

Njega aktivisti optužuju za ubijanje pasa | Foto: facebook


 
Poslednji komentari
  • Tanja Jakovljevic Vreme: 04.05.2013 18:03h

    Boze, ovo je Ausvic....Pa tu bagru treba staviti u zatvor...Ljudski izmet.... Katastrofa... Boze, Srbijo...kakva si...koja crna Evropa...

  • zeljka Vreme: 04.05.2013 18:23h

    gde ce im duse..:( danas tako sa zivotinjama,sutra ce sa ljudima da postupaju...

  • Željko Vreme: 04.05.2013 18:26h

    Ovo je strašno! Ne mogu da verujem da to rade veterinari. To su poremećene osobe. Treba sa njima postupati kao što se oni ponašaju prema tim jadnim životinjama.

  • Max Vreme: 04.05.2013 19:02h

    Tako se izivljavaju nad zivotinjama, a isto to bi radili i ljudima da se ne boje zakona... Ako se pod hitno ne donesu zakoni u kojima bi se striktnije ovo kaznjavalo, postacemo drzava koja gaji sadiste koji imaju odresene ruke da vezbaju na zivotinjama.

  • Igor Vreme: 04.05.2013 19:10h

    Trebalo je da napisete da sterilisu i stence cak. Ima slika sterilisanog steneta !!! Ej pa ovo je bolest !!! Ljudi ucinite nesto !!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP