Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

NAJSKUPLJA NA SVETU

Kopačica za kukuruz
napravljena od tomahavka!

Autor: N.V. | 29.01.2013 - 10:05:00h | Komentara: 0

Nedeljko Neđa Todorović iz Starog Sela kod Jagodine napravio je kopačicu za špartanje kukuruza od rakete tomahavk, koja je tokom NATO bombardovanja pala u blizini njegove kuće!

Nedeljko Neđa Todorović

Nedeljko Neđa Todorović | Foto: vesti-online.com

Tokom bombardovanja je na Srbiju bačeno preko 1.000 primeraka ove rakete, a procenjeno je da jedna raketa tomahavk košta oko 450.000 evra, pa Nedeljko može da se pohvali najskupljom kopačicom na svetu!

“Dve rakete su pale na manje kilometar od naše kuće. Kuća nam je pukla na nekoliko delova, a pločice u kupatilu su se sručile od siline udara. Pošto se to dogodilo noću, nisam odmah išao da vidim gde su rakete zviznule. Ujutru sam video ogroman krater, u kojem su bile dve rakete. Uzeo sam ih i doneo kući. Komšije su mi rekle da ih bacim jer su zatrovane. Nisam ih poslušao, već sam skinuo krilca sa jedne, dok druga nije mogla da se iskoristi. Stavio sam u vatru i dobro ih iskalio. Onda sam napravio motičice”, rekao je Nedeljko za "Vesti".

Nedeljko, izumitelj najskuplje kopačice na svetu

Nedeljko, izumitelj najskuplje kopačice na svetu | Foto: vesti-online.com

Nedeljko je dodao i da je američka vojna industrija neverovatnog kvaliteta, da je praktično neuništiva. Iako njegova kopačica stoji napolju izložena raznim vremenskim uslovima, zarđala sa svih strana, još uvek je oštra kao žilet!

Tomahavka

Tomahavk | Foto: vesti-online.com

Nedeljko u svom dvorištu ima još nekoliko poljoprivrednih mašina, koje nisu u funkciji, ali bi mogle da se poprave i da opet prorade. Ima dreš iz 1936. godine, koji je kupio 1970. godine od mlinara iz Mijatovca kod Jagodine, a on ga je dobio od Nemaca kao ratnu odštetu.

“Naša porodica je kao ratnu odštetu dobila trior za klasiranje pšenice i plug sakavac, koji su vukli konji. Takav plug nije imao niko u Srbiji. I dreš niko u okolini nije imao. Radio sam uslužno. Za ujam. Nisam ga gasio od juna do snegova čak sedam i po godina. On je ovršio vagone i vagone pšenice. Posle smo kupili kombajn. Mislim da bi dreš opet mogao da radi, ali to ne bi bilo isplativo. Možda ga uredim da služi kao muzejski primerak”, ispričao je Nedeljko.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP