Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

RADIKALIZACIJA PROTESTA

Kragujevčani sutra najavljuju kontrablokadu!

Autor: Biljana Nenković | 28.10.2013 - 14:40:00h | Komentara: 0

Kragujevčani koji su nezadovoljni zbog obustave saobraćaja na pruzi i magistralnom putu ka Kraljevu koju u blokadi drže radnici „Autosaobraćaja“ već nedelju dana najavljuju da će sutra u podne potpuno blokirati grad na južnoj strani.

Nekoliko stotina Kragujevčana među kojima je i preko 30 vlasnika privatnih preduzeća obratili su se danas gradskoj upravi tvrdeći da zbog blokade „Autosaobraćaja“ ne mogu normalno da rade i funkcionišu.

Blokada pruge u Kragujevcu

Blokada pruge u Kragujevcu | Foto: Biljana Nenković

 Dejan Veljović, predsednik saveta mesne zajednice Male Pčelice, kaže da je „blokadom ugroženo preko 10 000 stanovnika ovog naselja, jer radnici ne mogu na vreme da stignu na posao, a deca u školu“. Radiša Blažević, vlasnik trgovinske firme „Gruža“ tvrdi da je poslovanje njegovih stovarišta, kao i privatni poslovi njegovih kolega takođe ugroženo i da trpe velike gubitke jer ne mogu dobavljačima da isporučuju robu.

- Ako se do sutra ništa ne promeni, prinuđeni smo na kontrablokadu. Ali potpuno ćemo blokirati saobraćaj na magistralnom putu ka Kraljevu da bi neko uopšte obratio pažnju na nas - kaže Blažević.

Blokada pruge u Kragujevcu

Blokada pruge u Kragujevcu | Foto: Biljana Nenković

 
Stotinak radnika „Autosabraćaja“ je još prošlog ponedeljka sa nekoliko autobusa blokiralo put i prugu u prigradskom naselju Grošnica. Od tada saobraćaj na ovoj prometnoj magistrali se odvija alternativnim pravcima, a vozovi su stali.
Kompozicije sa Fijatovim automobilima „ 500L“ takođe se zaobilaznim putem otpremaju u luku Bar trasom koja je za 200 kilometara duža.
Gradonačelnik Kragujevca, Veroljub Stevanović, izjavio je da je još u subotu tužilaštvu podneo prijavu zbog, kako kaže, nelegalne blokade dela grada, ali da ni danas niko nije reagovao. Štrajkači iz „Autosaobraćaja“ traže devet plata, overu zdravstvenih knjižica i socijalni program. U petak su bili na sastanku sa vicepremijerom Aleksandrom Vučićem, ali posle tog razgovora blokada nije prekinuta.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP