Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

MOLERI, KERAMIČARI I FASADERI SPREMAJU REKORD

Kreče za Ginisa!

Autor: Julija Tonić | 06.12.2012 - 08:23:00h | Komentara: 1

Udruženje molera, keramičara i fasadera namerava da postavi Ginisov rekord u najbržem krečenju fasade ikada! Akcija se već mesecima detaljno razrađuje, a predviđeno je da bude realizovana u maju 2013. godine. U planu je da za samo nekoliko minuta jedna zgrada potpuno promeni svoj izgled i da od spolja oronule, postane atraktivna građevina koja ostaje na ponos svom gradu!

Radna akcija u Tiršovoj

Radna akcija u Tiršovoj

„Ekipa iz Ginisa je kontaktirana, udruženje je dobilo svu potrebnu dokumentaciju i odobrenje da rekord može da se postavi. Osim što je zanimljiva ideja, ovo je i društveno odgovoran projekat koji doprinosi tome da naš glavni grad dobije lepše lice”, kažu u ovom udruženju, koje se već istaklo sličnim akcijama kada je u društvu brojnih poznatih ličnosti prošle godine za samo dva dana okrečeno i ulepšano 3.000 kvadratnih metara Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj nakon što punu deceniju nisu „videli” molersku četku.


- Takva vrsta rekorda kod Ginisa još ne postoji, mi uvodimo novu disciplinu. Ovom akcijom biće oborena dva rekorda - brzina sređivanja i broj ljudi koji učestvuju - kaže Bojan Veličković, predsednik Udruženja molera, keramičara i fasadera.

Šaljite predloge

Bojan Veličković poziva sve Beograđane da pošalju svoje predloge zgrade na kojoj žele da se promeni fasada i koja će ući u Ginisovu knjigu rekorda na imejl „office@troublemaker.rs“.
- Zainteresovani mogu da šalju slike do kraja februara. Dobro bi bilo da to bude neka zgrada od društvenog značaja, kao što su dečje bolnice, domovi za nezbrinutu deci i slično jer mi na ovaj način pomažemo. Voleli bismo da nam se priključi i neko iz grada. Na taj način učestvovali bi u promociji grada, pa bi obaranje rekorda imalo i neki drugi efekat - kaže Veličković.

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 08.12.2012 00:09h

    zanimljiva ideja!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP