Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

PRIJEPOLJAC POKRENUO PRVU VIRTUELNU GALERIJU U SRBIJI

Kroz izložbu klikom miša!

Autor: Ž. D. | 07.02.2014 - 09:02:00h | Komentara: 0

Vajar i istoričar umetnosti iz Prijepolja Mirko Antonije Malešić (38) otvorio je prvu umetničku galerija u Srbiji po kojoj se posetioci kreću klikom miša računara. U virtuelnoj „Artist galeriji” (www.artistgalleria.org) izlagaće umetnici mlađe generacije, a njihova dela u neobičnom galerijskom prostoru gostovaće po 15 dana.

Mirko Antonije Malešić

Mirko Antonije Malešić

- Motiv za pokretanje virtuelne „Artist galerije” je da omogućim generaciji mlađih i najagilnijih domaćih i inostranih umetnika platformu za kontinuirano predstavljanje radova. Smatram da će se na ovaj način ojačati i šira kulturna, ali i tržišna svest o savremenom stvaralaštvu. Održavajući korak sa savremenim događajima, galerija se trudi da prepozna i predstavi neke od najtalentovanijih umetnika i omogući direktnu komunikaciju sa publikom i kritikom - kaže za „Alo !” Malešić.


„Artist galerijom” rukovodi osmočlani umetničkom savet u kome su pored Malešića i istoričari umetnosti, umetnici i novinar iz Srbije i BiH Davor Džalto, Jelena Erdeljan, Marko Lađušić, Marija Todorović, Branko Stanković, Božidar Plazinić i Milan Cmiljanović.

Prema planu ovog saveta, u virtuelnoj galeriji godišnje će se održati 24 izložbe, od kojih su četiri grupne, a poslednja, novogodišnja, predstaviće po jedan rad 20 učesnika.

- Slike će na ovaj način biti dostupnije ljubiteljima umetnosti jer se već pokazalo da izložbe u virtuelnoj galeriji imaju znatno veći broj posetilaca u odnosu na izložbe u klasičnim galerijama. Našu izložbu u drugoj polovini januara tako je videlo preko 3.000 posetilaca sajta, dok je poslednju postavku Jelene Pantović, Šapčanke koja živi u Nemačkoj, za prva dva dana videlo preko 1.000 posetilaca - kaže Malešić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP