Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

PORODICA ZEKOVIĆ OSTALA BEZ DOMA, A OSTAĆE I BEZ POMOĆI

Kuća im izgorela, a socijalno im traži adresu?!

Autor: J. Nikolić | 20.03.2015 - 14:22:00h | Komentara: 2

Stravični požar prošle subote progutao je skromni dom četvoročlane porodice Zeković iz Donjeg Milanovca, a sada im preti i gubitak socijalne pomoći jer nemaju "adresu stanovanja".

ZekovićiKuću Zekovića progutao požar | Foto: ALO!

Bračni par Zeković, Daniel (26) i Smilja (26), koji imaju dvoje male dece, trogodišnjeg sina i dvomesečnu ćerkicu, već šest dana nemaju krov nad glavom, a kako kažu, spavaju gde i kod koga stignu.

- Ušao sam u majčinu staru kuću da založim vatru, kako bi uveo decu u toplo. Dok sam otišao po njih, zvala me je komšinica da mi kaže kako kuća gori. Izgorela je do temelja, ostao je samo kostur, svega dva reda cigle - jedva priča za "Alo!" Daniel Zeković.

Zekovići

Zekovići | Foto: ALO!

Pre nego što su preši u kuću Danielove majke, živeli su kao podstanari, jer u majčinoj kući nije bilo kupatila.

- NMeđutim, više nismo mogli da plaćamo kiriju, gazda nije mogao da sačeka i prisilno nas je isterao iz stana, tako što je odjavio strujomer, a mi ostali bez struje. Bio sam prinuđen da pređem da živim kod majke u kući, iako tamo nema kupatilo. Stvari iz stana sam izbacio na ulicu, najneophodnije sam sklonio da ne kisnu, dok su ostale i dalje na ulici - tužno govori Daniel.

Ističe da mu je najbitnije da trajnije negde smeti ženu i decu, a on će se već snaći.


- Sin mi je sada kod jednog druga, beba je sa ženom kod drugog, a ja spavam gde stignem. Kod familije sam par puta prenoćio, ali ni kod njih nema mesta, svuda je tesno. Svi mi kažu "javi se, pomoći ćemo...", a onda mi se niko ne javlja.

Zekovići

Od kuće ostalo samo zgarište | Foto: ALO!

Od mesne zajednice sam dobio dva paketa namirnica, paket sa sredstvima za ličnu higijenu i četiri ćebeta. To je sve, a ni oni mi se više ne javljaju. Hvala bogu, supruzi pomažu prijateljice, tako što joj daju nešto novca kako bi mogli da bar bebi obezbedimo ono najosnovnije – jada se Daniel.

Ali ni tu nije kraj mukama porodice Zeković. Iz Centra za socijalni rad ih opominju da će, ukoliko ne prijave stalno mesto boravka, izgubiti pravo na socijalnu pomoć.

- Duže vreme smo socijalni slučaj i primamo pomoć od oko 11.000 dinara mesečno. U Centru za socijalni rad su mi rekli da su spremni da snose troškove našeg stanovanja, ali niko neće da mi izda stan i prijavi me na toj adresi, jer kada bi to uradio, stanodavac bi morao da plaća državi porez. Ako u što kraćem roku ne prijavim mesto boravka, ostaćemo na ulici i bez ikakve pomoći - sa očajem u glasu završava Daniel Zeković priču za "Alo!"

Poslednji komentari
  • Minka Vreme: 21.03.2015 03:56h

    Stanodavci tek kad prijave stanare poreskoj playaju porez, ne kad ih prijave na adresu.

  • Jovan Vreme: 21.03.2015 10:23h

    Zasto mestani Donjeg Milanovca ne izadju na ulicu i protestvuju i pomognu bracnom paru Zekovic . Sramota da niko nema da im pomogne UZAS sram da vas bude celni ljudi Milanovca

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP