Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

IMA I KO NE VOLI „MERDŽU“

Kultivatorom od Švice do Srbije!

Autor: Miša Nikolić | 11.04.2013 - 00:00:00h | Komentara: 3

Kada je pre desetak godina dobio švajcarsku penziju, Svilajnčanin Slobodan Mladenović je rešio da sa sobom na putu ka domovini, povede i svog vernog pratioca u poslu - motokultivator. I ništa ne bi bilo neobično da se nije odlučio da se kući vrati upravo njime - 25 kilometara na sat kroz pet država, i tako 19 dana!

Slobodan se sa arbajta  kući vratio na svom  „hancu” putujući 25  kilometara na sat kroz  pet država - 19 dana!

Slobodan se sa arbajta kući vratio na svom „hancu” putujući 25 kilometara na sat kroz pet država - 19 dana!

- Kada sam otišao u inostranstvo prvo sam radio kao kamiondžija, a nekoliko godina pred penziju sam radio kod gazde na obradi vinograda i zemlje. Verni prijatelj tih godina mi je bio motokultivator od 12 konjskih snaga marke „hanc“. Kada je došlo vreme da se penzionišem, rešio sam da sa sobom u Srbiju povedem i „hanca“ - počinje priču za „Alo!“ Mladenović i navodi da se na ovakav korak odlučio, jer je prevoz ovako glomazne mašine bio isuviše skup.


- Skuplji bi bio prevoz kamionom ili vozom nego što on vredi, a bilo mi je žao da ga ostavim u Švajcarskoj. Takođe, ova vožnja koja je trajala 19 dana me je vratila u mlađe dane kada sam krstario kamionom po drumovima - kaže Mladenović i navodi da se zbog spore vožnje kretao sporednim evropskim putevima.

- Ma, on ne može da pređe 25 kilometara na sat tako da od autoputa nije bilo ništa. Sa druge strane, vozio sam sporednim putevima i uživao u predelima Švajcarske, Nemačke, Austrije i Mađarske - priča Slobodan i navodi da ni na jednoj carini, osim u Mađarskoj nije imao problema.

- Mađari su mi oduzeli pasoš na dva dana. I dan danas ne znam zbog čega. Spavao sam u prikolici, a samo nekoliko puta me je uhvatila kiša - priča svoju priču Slobodan.

Slobodan je sa svojim „radnim drugom“ putovao 18 noći i 19 dana, prešao je četiri države i u petoj se skrasio. Potrošio je oko 50 litara dizel goriva i prešao 1.450 kilometara.

- Ma to je bila prava avantura. Iako je star, moj kultivator i sada, ako zatreba, može duplo dužu turu da izdrži. To je prosta, ali pouzdana mehanika - kaže Slobodan.
Poslednji komentari
  • ivan Vreme: 11.04.2013 10:08h

    Budala

  • dragana Vreme: 11.04.2013 15:18h

    SVAKATI CAST MAJSTORE

  • Bakivet Vreme: 11.04.2013 16:50h

    Svaka čast! To je duh!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP