Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

MUKE PACIJENATA DZ STARI GRAD

Laboratorija će posle dva dana ponovo da radi!

Autor: R. Briza | 04.06.2015 - 16:44:00h | Komentara: 0

Pacijenti Doma zdravlja “Stari grad“ od sutra će, verovali ili ne, moći da rade sve neophodne biohemijske analize!

Laboratorija za vađenje i čuvanje krvi

Ilustracija | Foto: Profimedia.rs

Konačno su stigli reagensi za laboratoriju koja je prekinula rad u sredu, jer nije imala neophodne hemikalije. Time se završila agonija obolelih, ali i zapsolenih u toj zdravstvenoj ustanovi, koja traje od 15. decembra prošle godine zbog prinudne naplate sredstava za plate "neugovorenih" radnika zaposlenih u stomatološkoj poliklinici "Mažestik", a čije se plate ne finansiraju iz sredstava Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO).
Zbog alarmantne situacije u najvećem prestoničkom domu zdravlja, danas je održan i sastanak na kojem su bili predstavnici Ministartva zdravlja, gradskog Sekretarijata za zdravstvo, RFZO i DZ "Stari grad", a odlučeno je da se stvar "preseče” kako više ne bi trpeli pacijenti.

-Dogovoreno je da se reagensi neophopdni za laboratorijske analize preusmere u „Stari grad“ iz svih zdravstvenih ustanova čiji je osnivač grad Beograd. To su svi domovi zdravlja i četiri kliničko-bolnička centra.
Cilj je da se pacijentima omogući ostvarivanje prava na laboratorijske usluge – kažu za "Alo" u Ministartvu zdravlja i dodaju je danas još dogovoreno i zaključivanje posebnih aneksa sporazma između DZ "Stari grad", DZ "Vračar" i DZ "Palilula" kako bi pacijenti i centralnog beogradskog Doma zdravlja mogli da idu u laboratorije te dve zdravstevne ustanove.

Dr Vesna Janjušević, direktorka DZ "Stari grad" kaže za "Alo!" da su to dobre vesti sa današnjeg sastanka i da će od sutra pacijentima njihova laboratorija ponovo biti na raspolaganju.

- Nismo imali drugog izbora nego da prekinemorad laboratorije zbog nedostaka reagenasa. Ona, srećom, već sutra ponovo startuje zahvaljujući donesenim odlukama na današnjem sastanku – kaže dr Janjušević.

Na pitanje "Alo!" kako funkcionišu druge službe u toj zdravstvenoj ustanovi, posebno terenske, ona kaže da, za sada, tu nema probelma u radu i dodaje:
- Neka pacijenti ne brinu. Sve što ne mogu da dobiju kod nas, biće im obezbeđeno u drugim zdravstvenim ustovama i niko neće ostati bez odgovarajuće zdravstvene usluge – kaže ona.
Direktorka nije znala da kaže kada će konačno biti rešen problem u vezi sa neugovorenim stomatolizima u "Mažestiku" koji je doveo do blokade računa te ustanove.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP