Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

BLOGOMANIJA

Lazarević: Potencijal Srbije je ICT sektor!

Autor: | 01.12.2013 - 11:07:00h | Komentara: 0

Na najvećoj regionalnoj konferenciji posvećenoj blogu i internetu - "Blogomaniji", koja se održava od 28. novembra do 01. decembra na Kopaoniku, državni sekretar Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija za ICT Stefan Lazarević, izjavio je u okviru izlaganja "Kalifornikacija Balkana" da Srbija ima veliki potencijal u razvoju informacionih tehnologija, i uporedio gde se naša zemlja nalazi u poređenju sa drugima.

Stefan Lazarević

Stefan Lazarević

"Srpski ICT sektor je visoko kotiran u inostranstvu, i to ne samo regionalno. Tokom nedavne posete državne delegacije vodećim IT kompanijama u SAD, ta pozicija ICT sektora je samo potvrđena. Srbija ima veliki potencijal u ovoj sferi, pre svega zbog već postojeće komunikacione infrastrukture, ali i na njoj treba dodatno raditi.

Država mora da uloži napor da se ICT koristi u reformama zdravstvenog, obrazovnog i drugih sistema, a ta primena će umnogome pomoći i našoj ekonomiji. Naši dalji koraci ka sticanju statusa "silikonske doline" Evrope, definisani su kroz pet prioriteta. To su: dodatni razvoj infrastrukture, elektronska uprava, edukacija, internet bezbednost i zapošljavanje u okviru ICT sektora."
Na pitanje koliko su Ministarstva Vlade Republike Srbije i sami službenici Vlade aktivni na društvenim mrežama i na internetu uopšte, državni sekretar je rekao da su "ministri Vlade Srbije u velikoj većini prepoznali značaj društvenih mreža i alata, što je veoma važno jer se radi o kanalu direktne komunikacije sa građanima".

 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP