Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

LJUBAVNE PRIČE IZ PERA ČITALACA

Lična karta!

Autor: Dušan Čupić | 03.08.2014 - 07:40:00h | Komentara: 0

Prokleta vrućina... Bio je to još jedan dosadni letnji dan te, ne tako daleke 2011. godine... Umoran od noćnih provoda i devojaka koje gledaju koliko si pametan po tome šta voziš i koliko si lep po debljini novčanika, umoran od prijatelja alkoholičara koji gledaju da svako veče provere da li svaka flaša ima dno, rešio sam da pobegnem od svega, da se spakujem, odem na autobusku stanicu, izaberem nasumično slovo azbuke i odem u prvi grad koji počinje na to slovo.

Ljubavna prica

Ljubavna prica | Foto: Shutterstock

Kako je bilo vruće. Grad me je pritiskao da ga što pre napustim, a lenjo sam se odlučio za prvo slovo A i da što pre napustim svakodnevicu, Aleksinac... Aleksinac...


Dok sam iz autobusa gledao predivne prirodne predele naše bogate, a opet siromašne Srbije, preispitivao sam sebe u glavi šta mi je to trebalo. Da sam samo znao šta me tamo čeka, verovatno bih plašio ljude tokom tog puta svojim zadovoljnim kezom od uva do uva. Elem, možda nisam spomenuo, mada nemojte se bojati, nije to nikakav oglas koji vidite posle 12 na lokalnim televizijama uz muzičke spotove Šemse i “Južnog vetra”, ali ja sam u to vreme imao 22 godine, bio sam vrlo dopadljive prirode i tražio sam osobu koja će me razumeti, umoran od ispraznih ljudi, ne tako retko ograničenih kao terasa komšike Sandre...


Prokleto sunce...Opet me je probudilo i trglo iz sedišta. Shvatam da sam stigao...Ding-gong! “Autobus iz Niša stigao je na petom koloseku”, promrmljao je glas na zvučniku u nekoj svojoj rutini. Bar se meni učinilo da sam tako čuo. Stigao sam. Nisam ni slutio da se baš tada najdivnija osoba i najlepša devojka na svetu nalazi upravo u istom gradu gde sam bio i ja. Posle nekoliko prijatnih razgovora sa mlađim meštanima saznao sam koji je to najbolji kafić, najlepše mesto koje Aleksinac ima. Moram priznati da sam imao predrasude o tom gradu, međutim, kao i uvek, ne treba suditi o nečemu što i ne poznajete. Seo sam u baštu kafića i tada se desilo. Te oči...Vatrene oči prelepe crnke su me zaledile i ostavile bez daha. Kao i uvek, po mojoj formuli uspeha, trudio sam se koliko sam mogao da se pravim nezainteresovan.

Ali onda rekoh sebi, ne zna ko sam, ne zna odakle sam, moji drugovi nisu tu da kao po običaju osuđuju moj eventualni neuspeh, iako naravno nemaju hrabrosti ni drvetu da priđu. Pokušaću. Prišao sam ljubazno i pitao je da sednem uz nekoliko vragolastih fora svojstvenih meni. I kako to već ide, uspeo sa da zavredim pažnju prelepe crnke, preplanule na moru, odakle je očigledno skoro došla. Međutim, kako sam se plašio neuspeha, jer ni ja nisam imun na tu lepotu, elokventnost i očigledan šarm, ja sam se predstavio kao neko drugi. Rekao sam da se zovem drugačije, da živim u Beogradu, iako sam iz Niša. Nisam imao hrabrosti da preduzmem prvi korak, tako da sam se to veče zaputio kući očaran lepotom, osvojen šarmom najlepše devojke na svetu i zaljubljen u osobu koju sam prvi put video u životu. Tri dana kasnije neko je pozvonio na mojim vratima. To je bila ona. U ruci drži moju ličnu kartu, koju sam očigledno izgubio u kafiću u Aleksincu. U trenutku sam shvatio blam.

Tako me je opaučilo po glavi to da su u njoj moji pravi podaci, moje pravo ime i adresa, a eto i mene, zbunjen stojim kao veliki dokaz ispred svojih vrata. Kada me je oslovila sa pravim imenom i ukazala na to da se nešto tu ne slaže, šta sam mogao drugo da kažem nego: “Ali to nije razlog da ne popijemo jednu kafu”. Nasmejala se, ušla je u moj stan i u moj život. Rekla je da je i ona iz Niša i da je samo bila u poseti drugarici iz Aleksinca koja je radila u tom kafiću. I, evo, sad posle tri godine prelepe veze ne mogu da zamislim dan bez nje, volim je više od života. Siguran sam da je ona jedina i prava za mene, da želim da ostarim uz nju... Jedino što nisam siguran jeste šta se to desilo u mojoj glavi tog 23.6.2011... Pa, možda se to zove sudbina...

Pišite o ljubavi i osvojite 2.000 dinara!


Ludo ste zaljubljeni ili volite svim srcem i imate neverovatnu ljubavnu priču koja je raznežila sve kojima ste je ispričali? Zašto je ne biste podelili i sa nama i za to još bili nagrađeni? Nije neophodno da ste talentovani za pisanje, dovoljno je da je vaša ljubavna priča autentična. Sve objavljene priče biće nagrađene sa po 2.000 dinara. Ukoliko želite da svoje emocije podelite sa nama, prijave možete slati imejlom, na adresu „ljubavnaprica@alo.rs“, poštom, adresa je „Alo!“ redakcija, Žorža Klemansoa 19, 11000 Beograd, sa naznakom „Najlepša ljubavna priča“, ili je možete doneti lično na istu adresu. Da bismo mogli da objavimo vašu ljubavnu priču i da vas nagradimo, uz ljubavnu priču nam obavezno dostavite i sledeće podatke: ime i prezime, matični broj (JMBG), adresu iz lične karte, broj telefona, ime banke i broj računa u banci. Nekompletne prijave neće se uzimati u obzir.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP