Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

OBJAVLJUJEMO VAŠE NAJLEPŠE LJUBAVNE PRIČE

Ljubav u ratnom vihoru

Autor: N. Stamenković | 26.10.2014 - 08:02:00h | Komentara: 0

Vukovar. Rat. Strah u kostima. Pogled kroz prozor ne izaziva više onu radost kao ranije. Nema dece na ulici koja svojim nevinim osmesima razaraju tmuran dan. Nema devojčica sa svojim poklon-koncertima za majke. Ne, sada toga nema. Sada je sve tako sivo i tamno. Umesto milih pesama ptica, sada se čuju bombe. Svi smo zajedno u podrumu. Deca plaču, stari jedva čekaju smrt, a mi, mladi, mi bismo samo da sve ovo prođe.

Ljubav

Ljubav | Foto: Shutterstock

Nešto se čuje. Neko dolazi. Neka mlada lica sa osmesima sažaljenja. A, to su vojnici koji su tu da bi nam pomogli. Doneli su nam neophodne stvari. Malo su popričali sa nama, ne bi li saznali šta nam je sve potrebno. Zatim odlaze. Ali jedan je ostao. Iznenađeno i začuđeno ga gledam dok mi prilazi, a suze koje mi se slivaju iskvasile su mi bledu svilenu bluzu. Prišao mi je. Sklonio mi je jedan pramen kose sa lica kojim sam pokušala da sakrijem suzne oči. Grubim ali ipak umilim glasom, rekao mi je da nema potrebe da plačem jer će sve ovo proći, on će se lično za to potruditi. Uzvratila sam mu osmeh, ali oči su se i dalje presijavale od suza. Seo je pored mene. Rekao je da se zove Božidar. Dva sata smo razgovarali. Vratio mi je nadu u život. Ne znam kako mu je to pošlo za rukom, ali uspeo je. Na rastanku me je poljubio u obraz i rekao da će se brzo vratiti i da ne želi ponovo da me vidi uplakanu.


Od kako je otišao, pa do večeri neprestano sam razmišljala o njemu. A onda, onda sam ga sanjala. Sanjala sam kako se držimo za ruke i šetamo kraj neke reke. Sve je tako mirno. Ptice ponovo pevuše. Polako se približavamo jedno drugom. Sledi naš prvi poljubac. Samo što nam se usne nisu dotakle, iz sna me probudio jak zvuk bombe. Ponovo je sve tužno i beznadežno. Ponovo umesto cvrkuta ptica čujem snažno i žalosno odzvanjanje bombe. Ponovo neko dolazi. Kroz vene mi struji krv. Nadam se da je to on. Vidim vojnike. Mora da je i on tu. Ali ne, nema ga. Zašto? Da mu se nije nešto desilo? Iz tog razmišljanja me je trgao glas nekog drugog vojnika koji mi se predstavio kao njegov najbolji prijatelj. Nisam imala snage da ga pitam šta je sa Božom. Neprimetno mi je u šaku ubacio neku cedulju i otišao. Čekala sam da izađe, a zatim sam razmotala cedulju. Pa to je od Božidara! Izvinjava mi se što će kasniti. Na aerodromu je. Pitam se zašto. Ali ubrzo u nastavku pisma pročitah da je otišao po dve karte za Beograd. Možda za mene i njega? A možda i ne?

Kada je ponovo došao samo mi je rekao da će sve učiniti da me vidi srećnu. Da, te karte su bile za nas. Bežimo odavde. Put od Vukovara ka Beogradu za mene je bio kao put ka spasenju. A Božidar, kao što mu i ime kaže, bio je za mene pravi božji dar. U svoj toj ratnoj tuzi, doživela sam i životnu sreću. Upoznala prvu ljubav koja će biti kraj mene dok nas smrt ne rastavi. Došli smo u Beograd. Evo, živimo ovde već 20 godina sa troje zlatne dece. Tako da svi vi koji trenutno imate neke probleme koji vam se čine nerešivim, znajte da će se kad tad iz toga izroditi i nešto lepo i korisno. Verujte u to.

Pišite o ljubavi i osvojite 2.000 dinara!


Ludo ste zaljubljeni ili volite svim srcem i imate neverovatnu ljubavnu priču koja je raznežila sve kojima ste je ispričali? Zašto je ne biste podelili i sa nama i za to još bili nagrađeni? Nije neophodno da ste talentovani za pisanje, dovoljno je da je vaša ljubavna priča autentična. Sve objavljene priče biće nagrađene sa po 2.000 dinara. Ukoliko želite da svoje emocije podelite sa nama, prijave možete slati imejlom, na adresu „ljubavnaprica@alo.rs“, poštom, adresa je „Alo!“ redakcija, Žorža Klemansoa 19, 11000 Beograd, sa naznakom „Najlepša ljubavna priča“, ili je možete doneti lično na istu adresu. Da bismo mogli da objavimo vašu ljubavnu priču i da vas nagradimo, uz ljubavnu priču nam obavezno dostavite i sledeće podatke: ime i prezime, matični broj (JMBG), adresu iz lične karte, broj telefona, ime banke i broj računa u banci. Nekompletne prijave neće se uzimati u obzir.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP