Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

ONI SU DOKAZALI DA POSTOJI

Ljubav za sva vremena!

Autor: J. Jokanović | 15.02.2014 - 08:09:00h | Komentara: 0

Da ljubav može da bude večna, dokazalo je oko 50 parova koji su juče došli u opštinu Savski venac na proslavu Dana zaljubljenih za sugrađane sa najdužim bračnim stažom.

„Cici kupim jagode  i kad im vreme nije jer joj je to omiljeno voće“: Danilo i Bosiljka

„Cici kupim jagode i kad im vreme nije jer joj je to omiljeno voće“: Danilo i Bosiljka | Foto: Vesna Lalić

Supružnici koji su zajedno 40, 50, 60 i više godina svojim primerom su pokazali da zaljubljenost nije rezervisana samo za početak zajedničkog života i da može da traje i posle više od pola veka. O tome možda najbolje svedoči primer Danila (95) i Bosiljke (92) Krajnović, koji su na proslavu došli držeći se za ruke. Iako u poznim godinama i bez obzira na to što se odavno kreću pomoću štapa, oni uvek idu držeći se za ruke, kaže nam Danilo. Zajedno su 74 godine, od čega 72 u braku, a njihov provereni recept za uspešan i skladan brak jesu uzajamno poštovanje i razumevanje.

Jedno drugom prva ljubav: Radmila i Radovan su u braku 57 godina

Jedno drugom prva ljubav: Radmila i Radovan su u braku 57 godina | Foto: Vesna Lalić


- To, doduše, dolazi od porodice. Morate biti tako vaspitani da biste sutra poštovali i bračnog druga, ali bez toga nema uspešnog braka - kategoričan je Danilo, koji nam je rekao i da je važno ugađati svom partneru.

- Ja mojoj Cici, kako je iz milošte zovemo, volim da kupim jagode i kad im nije vreme jer joj je to omiljeno voće. Ona je oduvek brinula o kući, meni i deci, a sada kada je obolela i to više ne može, to sve radim ja. Skuvam joj čaj, namestim krevet, spremim ručak i ništa mi ne pada teško - kaže Danilo.

Parove ugostila opština  Savski venac

Parove ugostila opština Savski venac | Foto: Vesna Lalić


Par čija ljubav traje duže od 50 godina su i Radmila (73) i Radovan (80) Žurković. U zajednici su 57 godina, a jedno drugom su prva ljubav. Radmili je bilo svega 16 godina kada je u školi videla Radovana. Znala da je on taj, a to isto tvrdi i Radovan za Radmilu.

- Bila sam veoma mlada, ali drugi momci me nisu zanimali. Morala sam da tražim dozvolu roditelja da bih se udala i na kraju sam je dobila, iako se njima ta ideja nije dopala. Nijednog trenutka se nisam pokajala. Mene je moj Radovan iškolovao, ceo život brinuo o meni i ja o njemu. Ljubav se s godinama nije smanjivala, stalno se povećavala - priča Radmila, dodajući da je za uspeh u braku najbitnija tolerancija.

Uskoro zlatna  svadba: Milijana  i Ljubiša

Uskoro zlatna svadba: Milijana i Ljubiša | Foto: Vesna Lalić


Milijana (68) i Ljubiša (70) Žarić u braku su 47 godina i kažu da sitno broje do zlatne svadbe, koju planiraju propisno da obeleže.
- Za prvih 25 godina braka ćerke su nas izvele u restoran i bilo nam je mnogo lepo. Za 50 godina razmišljamo da priredimo nešto malo veće, ako bude zdravlja - kaže Milijana i naglašava da je za opstanak braka najvažnije držati se zlatne sredine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP