Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

KO JE NADLEŽAN ZA SIJALICE?

Lopovi ugasili svetlo u Ripnju

Autor: J. J. | 04.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Lopovi više ne biraju. Posle poklopaca za šahtove i telefonskih kablova...sad su se nameračili na sijalice uličnog osvetljenja. U beogradskom naselju Ripanj već četvrti mesec tokom noći nestaju sijalice, zbog čega je ovo naselje maltene u mraku, a meštani su ogorčeni, jer ne mogu da uđu u trag ko je nadležan za rešavanje njihovog problema.

Ko je  nadležan  za sijalice?:  Milan  Vuković

Ko je nadležan za sijalice?: Milan Vuković

„Prva krađa se desila još u decembru, i tada sam nestanak sijalica prijavio JKP „Javno osvetljenje”. Rekli su: „Idu praznici, sačekajte”. I čekao sam. Prošao je ceo januar, a kada sam ih u februaru opet pozvao, rekli su mi da je to procedura, jer oni imaju podizvođače koji se time bave, započinje priču Milan Vuković, koji već mesecima bezuspešno pokušava da prijavi krađu, jer ne zna kome više da se obrati.


I dok su meštani pokušavali da pronađu nadležne za njihov slučaj, lopovi nisu sedeli skrštenih ruku.

„U martu su ukrali još dve sijalice. Ovog puta sam odmah nazvao policiju, ali su mi ljubazno objasnili da ‚nemam ovlašćenja da podnesem prijavu jer sijalice nisu moje‘. Opet sam okrenuo „Javno osvetljenju” gde mi je rečeno da je za to nadležna Elektrodistribucija. Pozvao sam i njih, ali mi je neka žena rekla da to „nije u njihovoj, već u nadležnosti „Javnog osvetljenja”.
I tako smo mi već mesecima maltene u mraku, jer oni ne mogu da utvrde čija je odgovornost”, priča Milan, dodajući da je ovo naselje tek pre tri godine dobilo ulično osvetljenje kome su se mnogo radovali.

U EDB nemaju pojma

U JKP „Javno osvetljenje” nam je potvrđeno da su primili reklamacije građana Ripnja i da su istu odmah prosledili PD „Elektrodistribucija Beograd”, kao i da će svetiljke biti zamenjene u najkraćem roku, ali tek po dobijanju njihovog naloga. S druge strane u EDB nam je rečeno da nisu upoznati sa tim slučajem.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP