Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

PAO SA KONJA

Malog Nemanju (6) napale zveri na putu do škole!

Autor: Željko Dulanović | 12.12.2014 - 08:38:00h | Komentara: 4

Šestogodišnji Nemanja Bojović iz Miševića na Zlataru, koji kroz planinu jaše do škole, u povratku kući pao je s konja i povredio ruku. Naprsla mu je podlaktica, pa će odsustvovati s nastave bar do kraja polugodišta.

Konj se prepao od zverke i, mada sam čvrsto držao  uzde, propeo se i zbacio Nemanju: Otac Jozo Bojović

Konj se prepao od zverke i, mada sam čvrsto držao uzde, propeo se i zbacio Nemanju: Otac Jozo Bojović | Foto: Željko Dulanović

Mališana, o čijim je mukama zbog udaljenosti do škole nedavno „Alo!“ prvi pisao, tako je našla nova nevolja. Kako do škole u Radijevićima i nazad ima preko 20 kilometara, on na predškolsku nastavu putuje jašući na golim leđima konja Ciga, a zbog opasnosti koje ga vrebaju, kroz planinske vrleti ga prati otac Jozo (59).


- Konj se prepao od zverke i, mada sam čvrsto držao uzde, propeo se i zbacio Nemanju. U pomoć su nam pritekle drvoseče, a sreća je da Cigo nije izgazio dečaka. Još dva puta je Nemanja jesenas padao s preplašenog konja. Na sreću, tada sam i ja jahao s njim, pa sam uspeo da ga sačuvam od povreda - kaže zabinuto Nemanjin otac Jozo Bojović.

U klupama četvororazredne škole u Radijevićima, kod Nove Varoši, svega je troje mališana, a Nemanja Bojović je jedini predškolac. U rodnim Miševićima, sa pedesetak stanovnika, on je i jedino dete stasalo za školu.

- Volim školu i jedva čekam da me moj Cigo opet ponese do školskih klupa. Što ne mogu na nastavu, jedino se raduje sestra Milica, kojoj su četiri i po godine. Osim nas dvoje, nema druge dece u selu, pa dok sam u školi, ona se dosađuje jer nema društvo za igru - kaže stidljivo Nemanja.

U matičnoj OŠ „Momir Pucarević“ u Akmačićima kažu da će tražiti odobrenje prosvetnih vlasti da uz pomoć opštine u Miševićima podignu montažnu učionicu i zbog dvoje Bojovića opet otvore izdvojeno odeljenje.

- Kada prestane potreba za školom u Miševićima, montažna učionica bi se premestila u drugo selo, u kome ima đaka pešaka. Tako bi na selu zadržali i mlade bračne parove koji se zbog dece sve češće sele u grad bliže školi - kaže direktor škole Leko Kolašinac.
Poslednji komentari
  • milan948 Vreme: 12.12.2014 09:39h

    Šta mislite kada bi u Australiji tako otvarali izdvojena odeljenja-pa to bi sve bila izdvojena odeljenja. Glupost. Ne moraju baš sva deca ni da idu u školu. Potrebna je i tzv.prosta radna snaga.

  • Kaja Vreme: 12.12.2014 19:19h

    Da li bi pristao da tvoja deca budu "prosta radna snaga"?

  • zoran Vreme: 12.12.2014 22:57h

    milane948 jesi li ti prosta radna snaga il sedis u Beograd solis pamet narodu svi ti đaci pešaci su završili fakultete i postali vodeći ljudi u preivrediSrbije firme su uglavnom upropastili gradski mangupi

  • Vasa Vreme: 13.12.2014 08:07h

    milane984 prijatelju ako se ne salis sa ovim komentarom onda si bezobrazan za 10! Kako te nije sramota nekulturni i nehumani stvore, nazivam te stvorom jer ovo covjek nikad ne bi pomislio a kamo li izgovorio! jesi li ti normalan sekunde?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP