Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

NJENA POTRESNA PRIČA JE DIGLA SRBIJU NA NOGE

Marija Kastratović, "Majka hrabrost", rodila dečaka!

Autor: Ružica Kantar | 04.10.2013 - 10:50:00h | Komentara: 38

Marija Kastratović (26) iz Opova, koja sa šestogodišnjim sinom živi u nemaštini i teškim uslovima i kojoj su lekari u trećem mesecu trudnoće rekli da boluje od karcinoma na grliću materice, u subotu, 28. septembra, donela je na svet dečaka Bogdana, teškog 2.330 grama i dugačkog 46 centimetara. Marija, koja je kroz sve muke koračala hrabro i ponosno, sada je, kako kaže, najsrećnija žena na svetu i ima razlog više da se bori protiv svih životnih nedaća!

- Čim sam ga videla, pomislila sam: „Pa on je bogomdan!”, te je i jedino logično rešenje bilo da se zove Bogdan! - priča za „Alo!” srećna majka, koja je, kako je naš list pisao, tokom trudnoće prolazila kroz pakao - ostala je bez posla, otac malog Bogdana ju je ostavio nakon što je saznao da se teško razbolela, a svog sina iz prvog braka, šestogodišnjeg Ognjena, kao i bolesne roditelje, izdržavala je sa svega 7.000 dinara mesečno, koliko je primala na ime alimentacije. Porođajni bolovi, kako Marija priča, počeli su 27. septembra uveče.

Marija Kastratović

Marija Kastratović | Foto: Zoran Ilić

 - U domu zdravlja Opovo konstatovali su da mi je pukao vodenjak i sanitetskim vozilom su me prebacili u bolnicu u Pančevu. Porodila sam se narednog dana u pet sati ujutru. Sam porođaj se završio nenadano brzo. Za deset minuta sve je bilo gotovo! - priča za „Alo!” Marija. Međutim, kako kaže, onda je usledilo iznenađenje!

Bogi nas je  sve prevario

Bogi nas je sve prevario | Foto: Zoran Ilić

 - Rekli su mi da sam dobila dečaka. Nisam mogla da verujem jer su mi tokom trudnoće sve vreme govorili da je devojčica. Ogi joj je već smislio ime. Trebalo je da se zove Tanja... No, kada su mi tek rođenog sina spustili na grudi, ništa više nije bilo važno. Bio je tako sićušan i nežan. Nije ni plakao. Valjda nije imao snage... Emocije su me preplavile. Nekoliko minuta nisam mogla da progovorim - dodaje Marija, čija je tužna priča celu Srbiju digla na noge. Nažalost, malog Bogdana je Marija videla samo posle porođaja jer je ubrzo dobila visoku temperaturu, pa je nisu puštali da vidi bebu. Bogdan je rođen pet nedelja pre termina i smešten je u inkubator, ali je zdrav i dobro napreduje. 

Zabrana Marija je juče zbog kašlja koji traje neprestano već četiri meseca posle naše posete prebačena sa odeljenja ginekologije na grudno radi daljih ispitivanja.

Srbija se probudila  posle našeg teksta

Srbija se probudila posle našeg teksta

 - Nažalost, moraću još da ostanem u bolnici dok ne provere o čemu se radi. Postoji mogućnost da beba pre mene ode kući, ali nema veze... Pitanje je dana kada ćemo biti zajedno. Posle toga se više nikada nećemo razdvajati. Radiću dva, tri posla. Nije mi problem. Za moju decu uradiću sve! - zaključuje ova hrabra žena i dodaje da je otac tek rođene bebe posle porođaja nije pozvao niti se raspitivao za dete, iako je čuo da se porodila!

Ognjen jedva čeka batu, a omiljene krem bananice je dobio!

adasd „Alo!” je juče posetio i Ognjena, Marijnog sina iz prvog braka, koji je, iako ima tek šest godina, vodio računa o svojoj majci kada su je svi zaboravilii. Rođenje brata „Alo!” mu je čestitao čokoladnim bananicama, njegovim omiljenim slatkišima, za kojim je oduvek čeznuo. „Jao, super!”, viknuo je radosno i odmah nas odveo da nam pokaže sobu koja se renovira za bebu zahvaljujući donacijama dobrih ljudi.

- Sada je krečim zajedno sa ujkom. Mama je htela da bude u bebiplavoj boji. Tu ćemo da spavamo mama i ja u krevetu, a bata u krevecu. Jedva čekam da dođe. Jedva! Jedva! Jedva! - usklikivao je radosno! “Imam samo jedan problem”, podelio je sa nama: „Sve benkice i stvari za bebu su roze. Bogi nas je sve prevario!”, rekao je mali Ognjen uz osmeh.


Kuća se obnavlja zahvaljujući pomoći

Nemaština u kojoj je Marija živela, kao i njena hrabrost, gamuli su ne samo građane Srbije, koji su joj slali pakete i novac, već i naše ljude koji žive u SAD, Kanadi i Australiji. Zahvaljujući toj pomoći, uspela je da plati veliki deo računa, pa su joj uključili struju i telefon, kao i bar donekle da renovira trošnu kuću, koja je i prokišnjavala. „Sređujemo sobu u kojoj će biti beba, a popravljamo i krov. Deo plafona se obrušio jer je od trske i blata. Ali, za sada radovi dobro napreduju i nadam se da će sve biti gotovo dok beba ne stigne kući - priča Marija.

Poslednji komentari
  • gavrilovic Vreme: 04.10.2013 11:13h

    Sramota! Svaka druga kuca u srbiji ima slicne probleme, pa ne kuka preko novina da joj dobri ljudi pomognu.To je postalo moda i odvratno je.Neka radi nesto, umesto sto neodgovorno pravi decu.

  • Olja Vreme: 04.10.2013 12:39h

    Cestitamo :)

  • olja Vreme: 04.10.2013 12:40h

    Cestitamo :)

  • smrca Vreme: 04.10.2013 12:56h

    @gavrilovic-u...aj ne s...... kako te nije sramota ?! pomozi bar jednom čoveku/ženi/porodici....... šta je ovde "neodgovorno"....... ?????????? stvarno treba da te je sramota što hodaš po ovoj planeti !!!!

  • Jovana Vreme: 04.10.2013 13:06h

    Sramota Vas da bude "gospodine" gavrilovicu!!! Marija je samohrani roditelj koji je na najbolji moguci nacin podizala sestogodisnjeg sina RADECI!!!! Otkaz je dobila kada je ostala trudna, a partner je ostavio odmah po saznanju da je obolela od raka grlica materice u trudnoci! Umesto da sejete svu pamet ovoga sveta kupite sebi papirnu kesu, stavite je na glavu i stidite se!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP