Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

POMOR U POPOVICI

Masovno trovanje životinja u Novom Sadu

Autor: Blic | 27.03.2015 - 15:20:00h | Komentara: 2

Udruženju potrošača javilo se nekoliko vlasnika, čiji su ljubimci uginuli od posledica masovnog trovanja na Popovici, izletištu na teritoriji Grada Novog Sada, 26.marta u jutarnjim časovima.

Pas

Ilustracija | Foto: Profimedia

Prema navodima građana, od posledica trovanja nepoznatom supstancom uginulo je blizu dvadeset pasa i mačaka.
Radi se i o životinjama koje su bile zbrinute u dvorištima vlasnika, ali i o lutalicama, navodi se u saopštenju Nacionalnog saveta za zaštitu potrošača koje je potpisao Goran Papović.
Udruženje je, kako se navodi u saopštenju, kontaktiralo gradske službe .
- Ostali smo zatečeni odsustvom koordinacije nadležnih gradskih službi, koje 'nemaju saznanja' o ovom slučaju, bez obzira na činjenicu da je novosadska 'JKP Zoohigijena i veterina' izašla na teren i nekim građanima naplatila odnošenje leševa uginulih ljubimaca. Pored ovog, po prijavi građanke, na teren je izašlo i ovlašćeno lice MUP-a - navodi se u saopštenju.
Udruženje potrošača postavlja pitanje kako je moguće da ni nakon 24 sata od izlaska na teren navedenih organa, komunalna inspekcija i „Ciklonizacija“, koja bi na osnovu prijave nadležnih organa trebalo da izvrši čišćenje terena i otkloni neposrednu opasnost po bezbednost građana, uošte nemaju saznanja o ovom štetnom događaju?
Postavlja se i pitanje pitanje „kolika je cena nepostojanja međusobne koordinacije nadležnih gradskih službi“ i „ko će na kraju tu cenu skupo platiti“?
"Pored ovoga, ponovo se aktuelizuje pitanje evidencije i kontrole prodaje opasnih supstanci u poljoprivrednim apotekama, odnosno ko i pod kojim uslovima može doći u posed ovih sredstava?
Nakon ukidanja Agencije za hemikalije, a čijem ukidanju se Udruženje najoštrije protivilo ukazujući na štetne posledice ove nepromišljne odluke, stanje u ovoj oblasti je dodatno pogoršano, a što može imati nesagledive posledice po zdravlje i bezbednost građana Srbije", navodi se u saopštenju Nacionalnog saveta za zaštitu potrošača, koje prenosi "Blic".

Tagovi:

Poslednji komentari
  • Dagmar Vreme: 27.03.2015 16:06h

    Strasno svatko uzima zakon u svoje ruke . Strasno

  • Kuki Vreme: 27.03.2015 16:37h

    To jeste na neki nacin zlocin prema zivotinjama ali je to jedino resenje koje moze da spreci vece posledice prema ljudima pogotovo prema deci..!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP