Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

SREĆAN KRAJ

Mečići siročići juče poslati za Rumuniju! (FOTO)

Autor: M. Po. | 15.05.2014 - 14:45:00h | Komentara: 0

Tri mečeta mrkog medveda, Tara, Histerija i Uspavanko, čiju je majku krajem marta ubio bahati lovac u tutinskim šumama, juče su dobili svoj poslednji obrok pirinča, mleka i voća u prihvatilištu palićkog ZOO i sa cuclama (i suzama čuvara) ispraćeni u novo boravište u Rumuniji.

Mečići kreću na put

Mečići kreću na put

Mečići će se u specijaliziranom centru u rumunskom gradu Balan podno Karpata privikavati životu kakav ih očekuje u šumama i planinama na jugu Srbije.

Taru, Histeriju i Uspavanka doneti su na Palić početkom meseca aprila po nalogu inspekcije i bili su teški jedva po tri kilograma.

-Hranili smo ih pet puta dnevno na cuclu. I nas je iznenadilo da su je prihvatili i za oko mesec dana dobili su po šest kilograma. Svima nam je žao što odlaze, ali ako se u novom centru u Rumuniji prilagode uslovima života kakav će im biti obezbeđen kada ojačaju, bićemo srećni. Juče, kada smo ih stavili u kavez, u specijalno vozilo, i kada smo im poslednji put stavili cucle u usta, svima su oči bile vlažne. Zaista nam je žao što se od njih rastajemo, ali moramo poštovani zakonske propise – kaže Mira Alapović iz palićkog ZOO.

Mečići kreću na put

Mečići kreću na put

 
Fondacija «Četiri šape» zauzela se proletost za mečiće-siročiće i oni su iz tutinskih šuma doneti u palićki ZOO i nakon oporavka poslati su na «dalje usavršavanje» za život u divljini. Bude li sve po sadašnjim predviđanjima troje mečića će iduće godine biti vraćeni u Srbiju, odnosno, u tutinske predele gde su i ostali bez majke.
 

Mečići kreću na put

Mečići kreću na put

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP