Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

VANSERIJSKI TALENAT

Mesi iz Kladova!

Autor: Ivan Popović | 02.02.2013 - 23:43:00h | Komentara: 6

Mladi Kladovljanin Nikola Čokanjelović (13) uspešno je prošao sve testove i primljen je u omladinsku fudbalsku školu španskog kluba Las Palmas. Neposredno pred prijem u ovaj klub, Nikola je bio i deo kampa FK Barselona, što je bila jedna od njegovih želja.

Na pragu da ostvari svoj najveći san: Nikola sa 11 godina žonglirao 1.700 puta

Na pragu da ostvari svoj najveći san: Nikola sa 11 godina žonglirao 1.700 puta

- Mnogo sam srećan što sam bio u Barseloni. Obožavam fudbal, a odlazak u Barselonu mi je mnogo značio jer sam želeo da vidim kako izgleda zaigrati na njihovom terenu - kaže vidno uzbuđen mladi fudbaler.


Supertalentovani Kladovljanin oduševio je temperamentne Špance i dospeo je na stranice tamošnje sportske štampe.

- Svi su došli da me gledaju, bio sam začuđen što sam baš ja privukao toliku pažnju. Jako je lep osećaj, ali mislio sam da postoje bolji i od mene. Međutim, njihove reakcije su pokazale suprotno. Stalno su mi prilazili i hvalili me - skromno dodaje mladi Čokanjelović.

Nikola sa trenerom na stadionu Las Palmasa

Nikola sa trenerom na stadionu Las Palmasa

Poznatiji kao Mesi iz Kladova, supertalentovani fudbaler, nadimak nije dobio slučajno, a o njegovom talentu govori i podatak da je sa samo 11 godina žonglirao čak 1.700 puta.


- Fudbal sam počeo da igram u Kladovu i prvi put sam otišao na trening sa svojim bratom. U početku je on dosta napredovao, ali sam posle toga pokazao da sam bolji od njega - sa osmehom kaže mladi novi član Las Palmasa i navodi da su mu zbog odlaska iz Srbije osećanja podeljena.

- Srećan sam zato što su mi se otvorila ova velika vrata i što mi je pružena jedna velika životna šansa. Ali, i meni i mojim drugarima iz škole i iz kluba je žao što se rastajemo. Njima sam obećao da ću ih često posećivati, a nekad kada počnem da igram u prvom timu, svaki postignut gol biće posvećen mom društvu - kaže dečak koji je na pragu da ostvari svoje najveće snove.

Nikola Čokanjelović

Nikola Čokanjelović

Porodica Čokanjelović, koja je svakodnevno pratila sve Nikoline korake na fudbalskom terenu u Kladovu kraj Dunava, polako se priprema za odlazak u Španiju. - Ne mogu da vam opišem kako se osećam kao otac čije je dete uspelo da oduševi ljude gde se igra najlepši fudbal. Čuo sam mnogo lešpih reči o svom sinu od predsednika FK Las Palmas, a to nije mala stvar. Spremni smo za njega i njegovu karijeru sve da učinimo, pa smo tako polako počeli da pakujemo kofere - kaže s osmehom na licu Dragan Čokanjelović, otac mladog fudbalera.

Poslednji komentari
  • spartak Vreme: 03.02.2013 09:17h

    Veoma mi je drago za ovog decaka,mnogi talentovani decaci su kao talentovani propali ovde u Srbiji a najvise zbog toga sto su nam u fudbal usli nabedjeni trenerski znanci,neki naznaju ni da obuju kopacke ali imaju "teoriju",neki su dobri sa politikom i sl.zato nam je fudbal i stigao do dna nazalost.Srecno i zelim mu sve najbolje Uspeh!

  • anja Vreme: 03.02.2013 12:00h

    sve cestitke za malog Mesija....ali ispustili ste nesto bitno sto mu se desava u poslednje vreme....

  • Misko Vreme: 03.02.2013 12:17h

    Mali je kralj :*

  • laza Vreme: 03.02.2013 14:59h

    SVI SMO UZ NJEGA. ON JE DOBRA DUŠA KOJA SE RETKO RAĐA.LAZA TE ČEKA DA TE RAZBIJE NA BILIJARU.

  • Brat Srbin Vreme: 03.02.2013 22:30h

    Tuga..i nije ti mesto u ovoj drzavi gde sve sto je dobro i valja propada..zelim ti sve najbolje ,i da ti se sutra divimo ,i nadam se samo da ces izabrati da igras za Srbiju,ako ne,shvaticu i to,jer ova drzava ti nista nije dala.

Pogledajte sve komentare

alo.rs VIP