Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

NAJLEPŠA NOVOGODIŠNJA PRIČA

Milica i Milan jedva čekaju seku iz busa!

Autor: R. Ćoralić | 04.01.2014 - 20:36:00h | Komentara: 1

Beba Mila, koja je u sredu ujutro rođena u gradskom autobusu na liniji 403, danas će sa mamom Mašom Vladisavljević (28) napustiti porodilište u Višegradskoj i pridružiti se sestri Milici (7) i bratu Milanu (5) u porodičnom domu u Zucama! Dvoje mališana s nestrpljenjem očekuju sestricu i kažu da će joj spremiti iznenađenje. Mila, koja je svetlost dana ugledala u autobusu, iz porodilišta kući neće doći GSP-om, jer je srećni otac Nikola (37) ovog puta obezbedio prevoz!

- I beba i ja smo dobro. Trebalo je već da izađemo kući, ali su lekari čekali Miline rezultate krvne slike, pa je izlazak odložen za dan - kaže za “Alo!” hrabra mama Maša dodajući da je najvažnije da su obe dobro.

Mila u  majčinom  naručju

Mila u majčinom naručju | Foto: Dušan Milenković

 Maša je u sredu ujutru osetila bolove i sama krenula autobusom u porodilište. Međutim, ubrzo pošto je sela u autobus, počele su kontrakcije i već oko 8.30 na svet je donela zdravu devojčicu, tešku 3,5 kilograma i dugačku 51 centimetar. 

Prilikom porođaja u pomoć joj priteklo nekoliko putnica i vozač Dragan Ilić, koji je zaustavio autobus i pozvao Hitnu pomoć.
- Maša je osetila bolove rano ujutru, ali se nadala da će prestati. Ponudio sam joj da nađem prevoz, pošto sam ja morao da ostanem kući da čuvam Milicu i Milana, ali je rekla “mogu sama, stići ću”. I eto, uspela je, rodila je prvo dete u vozilu GSP-a - kroz smeh kaže ponosni tata i dodaje da je Dragan, vozač autobusa, kome je on inače stric, došao kod njega kući oko 10 sati i saopštio mu radosnu vest.

„Nismo mogli da  zamislimo bolji  početak godine“:  Otac Nikola sa decom

„Nismo mogli da zamislimo bolji početak godine“: Otac Nikola sa decom | Foto: Dušan Milenković

 Rođenje trećeg deteta Vladisaljevići su, ističu, proslavili kako dolikuje, kao i kad su rođeni Milica i Milan. A ponosni otac naglašava da nije mogao da zamisli bolji početak nove godine. 

Dok smo boravili u kući Vladisavljevića, Milica i Milan su veselo trčkarali po sobi. Starija sestra je, inače, prvak i s ponosom je pokazivala da zna da piše sva slova. Ona se najviše obradovala sestrici Mili.
- Zvaću je Milena, to mi se sviđa - govori Milica i dodaje da će mami pomagati oko seke. A mali Milan pomalo sramežljivo priznaje da je priželjkivao batu, ali da je ipak srećan.


Građani: Mili doživotna „busplus” karta

Mila je prva beba rođena u vozilima GSP-a, pa se na društvenim mrežama odmah pojavio predlog da dobije besplatnu doživotnu “busplus” kartu. Nikola ističe i da su mu juče čestitali iz GSP-a i najavili da će ih posetiti na Božić.
Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 04.01.2014 20:53h

    svaku srecu zelim

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP