Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

LJUBAVNE PRIČE IZ PERA ČITALACA

Mirjana

Autor: Đorđe M. Milivojević | 24.11.2014 - 07:00:00h | Komentara: 0

Poslednji dani proleća kotrljali su se vojvođanskom ravnicom. Beli oblaci na beskrajnom platnu nebeskog plavetnila milovali su svojom senkom tamno zelenilo trava, vetrovi sa istoka donosili su miris kiše, a čudesna strujanja u tajanstvenim dubinama srca vukla su me ka njoj, ka Mirjani.

Ljubavna priča

Ljubavna priča | Foto: Shutterstock

Čekala me je na klupi najpoznatijeg gradskog šetališta. Prvi put. Smeđu kosu, vitku figuru i lepe crte lica zasenila su dva prelepa smeđa oka koja su odražavala svetlost dobrote i sjaj topline.


Pitao sam je gde želi da odemo, da li na neko tiho i mirno mesto ili možda na neko bučno, haotično i uzavrelo mesto. Odlučila se za ono prvo, kao da mi je svetlošću svog pogleda obasjala i pročitala najdublju misao.

Sa Mirjanom me je upoznala komšinica Milka. Bio je to sasvim običan susret... Kafa, razgovor o nevažnim, a svakodnevnim sitnicama i temama... Red ozbiljnosti, red smeha, uobičajena ljubaznost ispunjena novoupoznajućom pažnjom i iskrenom zainteresovanošću za sagovornika. Pomislih tada da je vrlo prijatna osoba, jer je na mene ostavila snažan utisak dobrodušnosti, jednostavnosti i neke izvorne i sasvim očuvane dobrote i neiskvarenosti. Zaista retkost u današnja vremena.

Nakon tog susreta, život je nastavio da se odvija nedokučivim putevima Gospodnjim. Mirjana je otišla i više je nisam viđao. Čak ni kod komšinice Milke. Dani su se pretakali u nedelje, nedelje u mesece, a meseci u godine. Ponekad bih čuo ponešto o njoj od komšinice Milke, a ponekad bih se i sam setio Mirjane sa svetlošću dobrote u tamnim očima i to bi bilo sve. Nisam čak znao ni gde stanuje.

A onda, jednog lepog prolećnog dana, do mene je spletom neverovatnih okolnosti dospeo njen telefonski broj. Nešto me je vuklo da je nazovem. Nešto duboko i neobjašnjivo. I nazvao sam.

Njen glas mi je u trenu vratio film našeg prvog susreta prilikom upoznavanja kod komšinice Milke. I glas je, kao i oči, bio obojen bojom nežnosti i dobrote. Dve osobe, dva telefona, dva mesta u svemiru i uspostavljena veza među milionima drugih brojeva! Prostorom je zaplovio neshvatljivi osećaj lepote, topline...

Nešto duboko u srcu govorilo mi je da je to Ona... Ona koju sam čekao čitavog života. Ona koja mi je nedostajala dok je još nisam ni sreo... Ona koja je postojala samo u mojim čežnjama i mojim snovima... Mirjana.

Pišite o ljubavi i osvojite 2.000 dinara!


Ludo ste zaljubljeni ili volite svim srcem i imate neverovatnu ljubavnu priču koja je raznežila sve kojima ste je ispričali? Zašto je ne biste podelili i sa nama i za to još bili nagrađeni? Nije neophodno da ste talentovani za pisanje, dovoljno je da je vaša ljubavna priča autentična. Sve objavljene priče biće nagrađene sa po 2.000 dinara. Ukoliko želite da svoje emocije podelite sa nama, prijave možete slati imejlom, na adresu „ljubavnaprica@alo.rs“, poštom, adresa je „Alo!“ redakcija, Žorža Klemansoa 19, 11000 Beograd, sa naznakom „Najlepša ljubavna priča“, ili je možete doneti lično na istu adresu. Da bismo mogli da objavimo vašu ljubavnu priču i da vas nagradimo, uz ljubavnu priču nam obavezno dostavite i sledeće podatke: ime i prezime, matični broj (JMBG), adresu iz lične karte, broj telefona, ime banke i broj računa u banci. Nekompletne prijave neće se uzimati u obzir.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP