Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

TRAGIČNO

Mladić umro od zavezanih creva,
a lečili ga od stomačnog virusa

Autor: S. Milenković | 20.11.2012 - 12:42:00h | Komentara: 2

Sredinom juna 17-godišnji Stefan Krstić iz Obreža umro je u Domu zdravlja u Varvarinu. Dan ranije mladić se požalio na bolove u stomaku roditeljima koji tvrde da je za njegovu smrt kriva doktorka. Umesto da ga pošalje u kruševačku bolnicu zbog zavezanih creva ona mu je prepisala lekove protiv stomačnog virusa koji je tih dana vladao u Varvarinu.

- Naš sin je bio zdrav momak, sportista.U utorak,12.juna,pozvao nas je telefonom u njivu i rekao da ga boli stomak. Oko 11.30 počeo je da povraća.Vratili smo se kući i odveli ga u ambulantu. Doktorka ga je pregledala, dala mu baralgin i klometol i prepisala recepte za probiotik i cefalaksin rekavši da je reč o stomačnom virusu. Napisala mu je i opravdanje za tri dana - pričaju Tamara i Prvoslav Krstić, roditelji pokojnog Stefana.
Stefan je po povratku kući ponovo povraćao a roditeljima se žalio da mu se puno spava. Sutradan ujutro, oko 5.30 sati, baba ga je zatekla kako leži na podu u kupatili.

Stefan Krstić

Nesrećno preminuli Stefan Krstić.

Odveden je u Hitnu pomoć ali lekari nisu uspeli da ga spasu i u 5.50 konstatovana je smrt.
Obdukciju su izvršili patolozi Zavoda za sudsku medicinu u Nišu koji su utvrdili da je smrt nastupila usled „naglog prestanka prolaznosti tankih creva“ i „izliva tečnosti u trbušnu duplju“.
Roditeljima su objasnili da je Stefan imao urođeni produžetak tankog creva koji se uvezao i izazvao pucanje a potom i sepsu.
U zaključku patologa se navodi da je „blagovremena i adekvatna lekarska pomoć, prvenstveno hirurška, mogla da spase život pokojnom Stefanu Krstiću“.

Roditelji Stefana Krstića

Roditelji preminulog mladića - Tamara i Prvoslav Krstić

U varavarinskom Domu zdravlja tvrde da je odmah nakon što je Stefan umro zdravstveni inspektor obavio kontrolu i naložio da slučaj ispita komisija eksperata iz Kragujevca ali se to još uvek urađeno iako je od smrti mladića prošlo više od pet meseci.
Doktorka koja je pregledala pokojnog Stefana Krstića i prepisala mu terapiju protiv stomačnog virusa nije želela da govori o ovom slučaju. Ona je u ponedeljak,na zahtev javnog tužioca,dala izjavu pred istražnim sudijom Osnovnog suda u Kruševcu.
Poslednji komentari
  • željko Vreme: 20.11.2012 13:44h

    Smrtna kazna za ovakve dijagnoze!!!!!!! Ako si doktori, život pacijenta na prvom mestu, pa tek onda sve ostalo!!!!

  • Tucko Busic Vreme: 20.11.2012 21:03h

    To je veoma tesko utvrditi.Ja sam imao to i nisu znali do zadnjeg momenta!!!To je isto urodjeno!!!Evo me ziv sam!!!Opasna situacija i garantujem da bi decka spasili.Ne bi znali do zadnjeg momenta sta je jer je to 1 u 10 000 ali bi ga spasili!!!Greska je naravno sto nije odvucen na hirurgiji hitno.Zalosno!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP