Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

JASMINA FEŠIŠ GODINAMA TRAGA ZA OČEVOM RODBINOM

Možda imam braću i sestre, a to ne znam!

Autor: M. Popadić | 12.10.2013 - 09:02:00h | Komentara: 0

“Godinama sanjam da upoznam rodbinu mog pokojnog oca Jovana Simića. Verujem da su njegova majka, moja baka Milica, i sestra, moja tetka, još žive. Možda imam i braću i sestre, a za njih ne znam. Ako postoji neko od njih, volela bih da mi se jave.

Traga za korenima: Jasmina Fešiš

Traga za korenima: Jasmina Fešiš

Osećam da bi potpunim saznanjem i upoznavanjem njegove familije moj život bio puniji i srećniji”, ovim rečima obratila se redakciji “Alo!” Jasmina Fešiš, čijeg je oca u Belom Blatu (Banat) usvojila neposredno nakon rođenja, 1956, porodica Fešiš.
Jovan Simić dugo je bolovao i umro mlad ne otkrivši nikada ništa o svojoj familiji. Jasminina majka Zorica potvrđuje da, praktično, ništa nije znala o njegovim korenima.


- Jovan je bio usvojeno dete i nije mi nikada ništa pričao o svojoj familiji. Možda nije ni znao koga ima. Ostavljala sam ta pitanja da ga pitam “jednog dana”, a onda se on teško razboleo. Dugo je bio u bolnici i nakon pucanja karotidne arterije umro je - kaže Zorica.

Ona se sa ćerkom Jasminom i sinom Žoltom potom preselila u Bačku Topolu, a kasnije u Suboticu. Sve veze sa Ečkom, gde su živeli, prekinute su. Dugogodišnja sinovljeva bolest potisnula je u drugi plan rodbinu bivšeg supruga, za kojim sada traga ćerka Jasmina.

Jovan je usvojen u Belom Blatu (Banat) neposredno nakon rođenja, 1956. godine

Jovan je usvojen u Belom Blatu (Banat) neposredno nakon rođenja, 1956. godine | Foto: Shutterstock

- Otac mi je jednom prilikom pričao kako želi da upoznam svoju baku i tetku, ali mi tada nije rekao gde se one nalaze. Čula sam da je čak jednom prilikom, kada je otac bio bolestan, a mi živeli u Ečkoj, dolazila neka žena govoreći da je tatina sestra i da ga želi posetiti. Međutim, porodica Fešiš nije dozvolila da ga sestra vidi. Eto, to je sve što znamo, ali ja sam skoro sigurna da je živa i baka Milica i njegova sestra, da su negde u Banatu, možda čak i u Zrenjaninu. Volela bih da mi se jave, da ih vidim. Bio bi mi tada život lepši - dodaje Jasmina.


Porodica Fešiš iz Subotice ostavila je i kontakt telefone (061/62-40-061 i 061/61-10-685) s molbom svim banatskim Simićima da im se jave ako su u bilo kakvom srodstvu s pokojnim Jovanom Fešišem (Simićem).

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP