Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

DAN MRMOTA NEOBIČNO OBELEŽEN I U SRBIJI

„Mrmoti“ trčali počasni krug!

Autor: J. Jokanović | 02.02.2014 - 08:02:00h | Komentara: 2

Pod punom zimskom opremom, ni hladno vreme i debeli minus nisu sprečili dvadesetak Beograđana da istrče neobičnu Trku mrmota, prvi put organizovanu u Srbiji, a koja se po uzoru na film „Dan mrmota“ stalno ponavlja. Takmičari su trčali trasom dužine 250 metara u jednom pravcu od KC „Grad“ do Beton hale.

Nedostajao samo Bil Mari: Trka  inspirisana filmom

Nedostajao samo Bil Mari: Trka inspirisana filmom | Foto: M. Mitrović

Iako je prvobitna zamisao bila da se trka iznova ponavlja do četiri ujutru, organizatori su zbog ekstremno hladnog vremena odlučili da se istrči deset krugova. Da li zbog vremena ili triatlona koji se održavao u isto vreme, tek više je bilo onih koji su sa strane pružali podršku takmičarima, dok je svega dvadesetak njih učestvovalo u trci koja je prvi put organizovana. Prema rečima organizatora, održavaće se i svake naredne godine, a sve sa idejom da se što veći broj ljudi uključi u aktivno trčanje i bavljenje rekreacijom.

Ideja je da se  promovišu sport i rekreacija

Ideja je da se promovišu sport i rekreacija | Foto: M. Mitrović

- Trka je simboličnog karaktera. Istrčali smo tek nekoliko krugova, nažalost, vreme nas nije poslužilo, što je, između ostalog, razlog za ovako mali odziv. Ideja je bila da ljudima damo podsticaj da počnu redovno da se bave sportom i pošaljemo lepu poruku o rekreaciji. Ova trka je ujedno i najava škole trčanja, koja će početi u martu i trajaće četiri meseca, nakon kojih se nadamo da ćemo mnoge ubediti da trčanje, osim što je zdravo, može biti i zabavno - kaže organizator Veroljub Zmijanac.

Apsolutni pobednik: Nikola Đurić

Apsolutni pobednik: Nikola Đurić | Foto: M. Mitrović

Iako poenta ove trke nije bila prvi stići na cilj, apsolutni pobednik bio je 26-godišnji Nikola Đurić, koji nije trijumfovao samo u poslednjoj trci.


- I ja sam kao i mnogi više puta rekao sebi - od danas živim zdravije, pazim na ishranu i počinjem da treniram - ali sam vrlo brzo odustajao. Prošlog jula sam krenuo u školu trčanja i od tada redovno trčim. Život mi se potpuno promenio, preporučio bih svima da se uključe u trčanje. U početku je možda teško, ali je posle osećaj fantastičan - zaključuje Đurić.

Trka prvi put  organizovana  kod nas

Trka prvi put organizovana kod nas | Foto: M. Mitrović

Inače, o Danu mrmota snimljen je i film, u kojem je glavni glumac Bil Mari zavejan u Panksatoniju, kuda je pošao da snimi reportažu o godišnjem festivalu. Ostaje zarobljen u vremenu, beskonačno ponavljajući isti dan, 2. februar.
 

Poslednji komentari
  • Стеван Анастасијевић Vreme: 02.02.2014 10:24h

    Други фебруар је Дан Преподобног Јевтимија Великог и крсна слава српских породица и установа.

  • milan Vreme: 02.02.2014 14:03h

    Drugi februar je ono što odaberemo od njega. Na tekst o slavi niko tebi ne bi došao i napisao NE TO JE DAN MRMOTA. malo tolerancije dragi pravoslavci. malo tolerancije, hrišćanski je...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP