Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

HOROR U NOVOM SADU

Muče ptice dok ne crknu od
gladi (UZNEMIRUJUĆ FOTO)

Autor: Nina Gavrilović | 18.01.2013 - 14:56:00h | Komentara: 5

Novosađani, sakrijte deci oči kada prolaze pored hale “Spens”. Doduše, ne morate, ukoliko vam ne smeta da budu svedoci dugog i okrutnog umiranja na desetine nevinih ptica.

Mrtva tela ptica ostavljena da trule u mrežama

Mrtva tela ptica ostavljena da trule u mrežama

Čuveni novosadski “Spens”, koji bi trebalo da bude simbol kulture i sporta postao je poprišta pravog horora, koji bi zgrozio i samog Hičkoka!
Jedino što ove ptice nikoga nisu napale. Zapravo, one nisu učinile bilo kom građaninu ništa nažao. Posebno ne da bi satima, neke čak i danima umirale naočigled prolaznika u nehumanim mrežama koje im lome tela i usmrćuju ih sporom, mučnom smrću.
“Primetila sam mreže prekjuče, a kao biolog sam odmah znala o kako one ubijaju. Ptice po mraku ne vide kada idu ka njima, uhvate se nogama i krilima i onda ostaju tako zakačene sve dok ne umru od gladi”, rekla je za “Alo.rs” novosađanka Andrea Pavlović, koju je slika toliko šokirala da nije mogla da je izbaci iz glave.
“To je pravi horor. Golubovi vise mrtvi tamo, a deca tu stalno dolaze na treninge, i posmatraju taj užas. Ovakvo ponašanje samo daje drugima ideje, i to radi “Spens”, a oni bi trebalo da se zalažu za prave vrednosti i zdrav život”, ogorčena je Andrea, koja je grozotu koju je videla prvo podelila sa sugrađanima, a onda odlučila da obavesti i nadležne organe.

Mreže se vide i iz poveće daljine

Mreže se vide i iz daljine.

“Svi kojima sam rekla bili su šokirani, a službe još uvek nisu učinile ništa. Zvala sam komunalnu policiju. I dalje ništa. Obratila se Ministarstvu energetike, razvoja i životne sredine – ništa. Pokušala kod udruženja za zaštitu životinja da bi mi rekli da ih golubovi ne interesuju i da će odreagovati ukoliko se u mrežu uhvati neka ugrožena vrsta ptica. Eto, i vrapci i senice su ugroženi, ko zna da li su oni tako nastradali, samo to kriju”, rekla je Andrea i naglasila kako bi izostanak reakcije nadležnih bio nedopustiv.

Strašna smrt ptica uhvaćenih u zamke

Strašna smrt ptica uhvaćenih u zamke može da traje i danima...

Pavlović: Postoji i humaniji način

"Ptice im smetaju zbog izmeta, ali postoje drugi načini, pa čak i drugačije dizajnirane mreže koje su podjednako jeftine, a koji neće povrediti ptice. I one su živa stvorenja, užasno je ubijati ih ovako.

"Spens' je nakon poziva sklonio mrtve ptice iz mreža, ali same mreže nisu uklonili, što samo pogoršava problem. Ukoliko reakcije državnih institucija izostanu, to će biti jasna poruka da je mučenje i ubijanje životinja u redu, da nije kažnjivo. Danas su to ptice, sutra ko zna šta”, zabrinuta je Novosađanka koja, ukoliko problem sa nehumanim ubijanjem životinja ne bude rešen, planira protest 25. Januara u 18 sati na platou ispred hale “Spens”, kako bi pomogla da se zaustavi zlostavljanje nesrećnih životinja.
Još uvek se čeka na odgovor države, i to u gradu koji je ne toliko davno bio poprište zverske smrti labudova koje su vandali usmrtili kamenicama. Samo što se sada ubijanje čini duže, a svi prolaznici su svedoci.
 
Poslednji komentari
  • isidora Vreme: 18.01.2013 16:37h

    Pridružite se protestu!!!! http://www.facebook.com/events/519315184767345/519684894730374/?notif_t=plan_mall_activity

  • penzioner Vreme: 18.01.2013 19:41h

    Postoji veoma jednostavno i ekoliški prihvatljivo rešenje.Zaposliti tri osobe i angažovati jednog sokola. Postoji način kako se soko drži vezan za rukavicu sokolara.Golubovi čim osete prisustvo sokola sklanjaju se na drugu lokaciju. Ovako se u Londonu štite kulturno istorijski spomenici - Trafalgar skver a sam sokolar sa pticom predstavlja atrakciju. Svi volimo životinje ali ne volimo izmet golubova po glavama i izmet pasa po ulicama.Sve se to da lepo urediti, a sada delegacija novosadske vlade na studijsko u L.ondon

  • natasa Vreme: 18.01.2013 21:20h

    Neverovatno sta ljudi cine ,i dokle glupost i sadizam moze da ide strasno smeta im izmet ,vratice se sve jednom takvima sto to cine.

  • SRAMOTA VUČIĆU SRAMOTA NARODE Vreme: 18.01.2013 21:59h

    Šta radi ova država treba se žaliti Evropi zbog ovih divljaka!

  • jovan Vreme: 18.01.2013 22:04h

    Grozno! Na očigled vlasti i silnih humanitarnih NGO organizacija bolesnici iživljavaju svoje najniže porive ! E zemljo šta si dočekala. Umesto da čiste zgradu veliki umovi se dosetili pa će poubijati golubove. KONAČNO REŠENJE! Bravo gospodo direktori Spensa! Tako se upravlja gradom! Neka vam služi na čast i vama i kompozitorima (komponovanje i prekomponovanje).

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP