Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

SVI MALERI SLAVOLJUBA MILIVOJEVIĆA (63)

NA PUTU DA DOĐE DO PENZIJE: Najbaksuzniji srpski privatnik!

Autor: R. Ćoralić | 09.02.2014 - 08:50:00h | Komentara: 6

Slavoljub Milivojević (63) iz Dobrovodice kod Batočine jedan je od najbaksuznijih srpskih privatnika i mogao bi da uđe u svetske anale po broju malera koji su ga zadesili!

Slavoljub Milivojević

Slavoljub Milivojević

„Da jedno zlo nikad ne dolazi samo“, Slavoljub je najbolje osetio na svojoj koži, jer je, kako kaže, „za samo 14 meseci ostao bez automobila kojim je taksirao, dva stada koza i svinja, ali i bez penzije zbog koje se i upustio u privatni biznis“. A, sve je, kaže, krenulo nizbrdo kada je posle 37,5 godina rada ostao bez posla!


- Pošto sam bio u godinama kada nijedan poslodavac nije hteo da me uposli, pokušao sam samozapošljavanjem da dopunim dve i po godine radnog staža i otvorio sam taksi službu. Na moju nesreću, posle nepune godine pijani „mangup“ mi je pred kućom zapalio automobil - započinje Slavoljub priču za „Alo!“.

Automobil mu izgoreo pred kućom

Automobil mu izgoreo pred kućom

Posle ovog incidenta, Batočinac je odlučio da uzgaja rasne koze, kako bi zaradio pare za penziono i socijalno i konačno otišao u penziju, ali su mu lopovi ubrzo ispraznili štalu. Verovatno nošen mišlju treća-sreća, Slavoljub nije odustajao, pa je nabavio drugih šest koza. Međutim, uporni su bili i ljudi dugih prstiju, pa je nedugo zatim ostao i bez njih. A, svaka je, procenjuje on, vredela oko 200 evra.


Na kraju, uvidevši da nema sreće sa kozama, odlučio je da kupi dve svinje. Ali, je i sa njima opet prošao isto - jednu su odneli lopovi, a drugu su ostavili ranjenu u štali.

- Eto kako danas živi pošten čovek - ogorčen je Slavoljub, dodajući da je nakon svih tih malera „kao šlag na tortu“ došlo obaveštenje da Fondu PIO duguje 125.757 dinara“.

- Bio sam očajan, jer posle svega što me je snašlo nisam imao para da izmirim sve obaveze prema državi, pa su se dugovi i kamate nagomilali. Uzajmio sam pare da uplatim glavni dug i kad sam se ponadao da sam problem rešio, PIO Fond me odbio za penziju zbog neizmirene kamate od 97.000 dinara, iako su rekli da će je otpisati, ako platim glavnicu. Tako da mi uzeše 125.000 za glavni dug, a ja ostadoh i bez penzije i bez para. Dalje ne znam kako ću, sredstva za život nemam, iako sam pošteno radio i nadao se da ću u ovim godinama koje su mi ostale živeti mirno i skromno od moje male penzije - očajan je Slavoljub.
Poslednji komentari
  • jaca Vreme: 09.02.2014 11:07h

    Da li bi bili tako brzi u naplati poreza da je u pitanju neko iz DSa i njima slicnim, ili bi otpisali i potrebno i nepotrebno. PA sad ucite decu pesmom, OSTAJTE OVDE ili im govorite kao ja svojoj BEZITE GLAVOM BEZ OBZIRA, SVUDA JE BOLJE NEGO OVDE

  • vlanik Vreme: 09.02.2014 20:46h

    Nije ovaj covjek maler sto mu je propao posao vec sto zivi u Srbiji, lopovskoj drzavi.

  • nedjo Vreme: 10.02.2014 02:32h

    ovaj za suvo drvo da se uhvati.... a ko je srecan ni u klozetu ne ostaje gladan!

  • Ceca Vreme: 10.02.2014 04:12h

    Prijatelju nisi samo ti nesrecan covek ima i gore od te vase istorije , mada tako je kad covek nema srece.

  • Tihomir Vreme: 10.02.2014 18:35h

    To je čuveni SLAVA TANDA i njegova žena miss Batočine 197 i neke

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP