Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

ZBOG MOGUĆIH NEPOGODA

Na snazi narandžasti meteoalarm

Autor: Tanjug | 21.05.2015 - 13:19:00h | Komentara: 0

Opasnost od vremenskih pojava danas i sutra je u pojedinim delovima zemlje na nivou narandžastog meteolarma, ali trenutno nestabilno vreme u Srbiji nije neuobičajeno za maj i karakteristično je za proleće, saopšteno je u Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ).

Oblaci

Na snazi narandžasti meteoalarm | Foto: Profimedia

Za danas se opasnost od vremenskih pojava označava narandžastom bojom u Bačkoj, Sremu, Beogradu, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, što znači da će u tim delovima zemlje biti lokalne grmljavine sa gradom i pljuskovi sa više od 20 litara po kvadratnom metru za tri sata.

U ostalim delovima Srbije Banatu, Šumadiji, Pomoravlju, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, Kosovu i Metohiji se za danas prognozira niži stepen opasnosti od vremenskih pojava koji se označava žutom bojom, rečeno je Tanjugu u RHMZ.

To znači da se u tim delovima Srbije očekuje lokalna pojava grmljavine sa ili bez padavina i pljusak sa količinom većom od 10 litara po kvadratnom metru za tri sata.
Padavine se, takođe, očekuju u jugoistočnoj Srbiji, ali i temperatura vazduha na tom području koja će dostići 31 stepen.
Sutra se u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, takođe, očekuje niži stepen opasnosti sa lokalnom pojavom grmlljavine i kišom od 10 litara po kvadratnom metru za tri sata.
Međutim, u ostalim delovima i celoj Vojvodini očekuje se viši stepen opasnosti sa više od 20 litara po kvadratnom metru za tri sata, odnosno lokalna grmljavina sa gradom.
Već prekosutra se u celoj Srbiji očekuje niži stepen opasnosti od vremenskih pojava sa padavinama od 10 litara po kvadratnom metru za tri sata i lokalna pojava grmljavine sa ili bez padavina.
Trenutno nestabilno vreme u Srbiji nije neuobičajeno za maj, kada ima perioda kiše, pljuskova, grmljavine, a lokalno i grada i sugradice, ističu u RHMZ.
Najviši stepen opasnosti od vremenskih pojava označava se crvenom bojom, a zatim slede narandžasti, žuti i zeleni meteoalarm.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP