Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

VIŠE OD 1.000 NIŠLIJA I JUČE PROTESTOVALO PROTIV NASILJA

Najoštrije kazne za ubice!

Autor: B. Janačković | 02.03.2014 - 07:15:00h | Komentara: 1

Oko 1.000 Nišlija podržalo je jučerašnji, treći po redu protest protiv nasilja na Trgu kralja Milana, na kojem je zatraženo da se nasilje zaustavi i da se istraga o ubistvu studenta Vuka Stoiljkovića dosledno sprovede.

Da se više nikada ne  ponovi: Građani  u povorci

Da se više nikada ne ponovi: Građani u povorci | Foto: K. Kamenov

- Mi tražimo pravdu za Vuka, da se ustanovi istina i ništa drugo osim istine. Tražimo takođe da ubice budu osuđene na najoštrije kazne koje propisuje Krivični zakon. Time bi se zadovoljila pravda i uputila jasna poruka da se više nikada nikom u ovom gradu slično ne dogodi - rekao je okupljenima Zoran Jovanović, ujak ubijenog mladića.


Obraćajući se okupljenim građanima, kojih je bilo manje nego prethodna dva puta, on je rekao da se mora istrajati u zahtevima “da svi koji su na bilo koji način umešani u ovo ubistvo moraju biti uhapšeni i izvedeni pred lice pravde”.

Pravda za  Vuka: Nišlije  već treći put  u protestnoj  šetnji

Pravda za Vuka: Nišlije već treći put u protestnoj šetnji | Foto: K. Kamenov

- Porodica je uvek bila na stanovištu da nikad niko ne može biti osuđen nevin. Na osnovu onih dokaza sa kojima smo bili suočeni od strane policije, i tada i danas smo u još većem uverenju da istraga nije urađena kako valja i zapravo smo u uverenju da svi koji su umešani u ovo ubistvo nisu sudski procesuirani, niti od strane policije, niti od javnog tužioca - rekao je Jovanović.


On je rekao novinarima da se od predstavnika Višeg tužilaštva zahteva da porodici daju nove informacije o rezultatima istrage. Skupu je prisustvovala i Dobrinka Albijanić, majka Milana Albijanića, koji je stradao pre šest i po godina pod još nerazjašnjenim okolnostima u toku policijske akcije u naselju Donji Komren.

Okupljeni građani su potom krenuli u protestnu šetnju do zgrade policije i Palate pravde. Incidenata nije bilo.

Svake večeri pale sveće za Vuka


Sveke večeri, Nišlije pale sveće u Parku Svetog Save, gde je 10. februara ubijen Vuk Stoiljković, za šta je osumnjičen Dimitrije Stevanović (20). Građani će se okupljati i paliti sveće do navršenih 40 dana od smrti mladića.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • Vladunijesramota Vreme: 02.03.2014 14:35h

    Vladu Srbije nije sramota da huliganima napadacima koji prebijaju ljude na ulici u sred bela dana placa troskove krivicnog postupka iz budzeta, a zrtvama tj. ostecenima nece da plati parnicni postupak i nematerijalnu stetu. Na taj nacin drzava Srbija porucuje huliganima: "Prebijajte ljude na ulici, mi cemo Vam platiti troskove krivicnog postupka", ako je potrebno i da dokumentujem brojevima krivicnog i parnicnog postupka. Drzava na taj nacin otvoreno poziva na nasilje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP