Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

NAROD SE DAVI, A ONI KRSTARE

Najskuplju jahtu kupuje političar!

Autor: Zorana Žiletić | 08.03.2013 - 17:36:00h | Komentara: 3

Međunarodni Sajam nautike, 35. po redu, otvoren je juče na Beogradskom sajmu. Najveću pažnju privukao je sportski kruzer „montrej 315” od 200.00 evra, na koji su već oko bacili jedan političar i košarkaš!

Novinarka sajta

Novinarka sajta "alo.rs" za volanom "montreja" | Foto: Zoran Ilić

Vlasnik „Goga jahting kluba” Goran Vasić, koji je ujedno i izlagač ove luksuzne jahte, rekao nam je da ljudi više gledaju nego što kupuju i da je prodaja u odnosu na 2008. godinu opala za čak 90 odsto. Ipak, on nam je otkrio da postoje zainteresovani za kruzer od 200.000 evra.

ff

Sajam nautike u Beogradu | Foto: Zoran Ilić

- Sastoji se od dve sobe, kuhinje i kupatila, opremljen je i tušem, mikrotalasnom, frižiderom i generatorom. Imamo dva ozbiljno zainteresovana kupca. Jedan je iz sveta politike, a drugi je sportista, košarkaš - zagonetno nam je rekao ne želeći da otkrije njihova imena.

Performanse: Dužina 9,40 m; Širina 3,10 m; Visina u kabini 2,00 m; Težina 4536 kg; Maksimalna snaga T-300 KS

Performanse: Dužina 9,40 m; Širina 3,10 m; Visina u kabini 2,00 m; Težina 4536 kg; Maksimalna snaga T-300 KS | Foto: Zoran Ilić

Vasić navodi i da je u poslednjih nekoliko godina njegova klijentela postala dosta raznovrsnija, pa se za luksuzne jahte interesuju i oni koji se bave prodajom voća i povrća, advokaturom, ali i medicinom.

ggg

Damama besplatan ulaz za 8.mart | Foto: Zoran Ilić

- Ko ima novca, i dalje ima novca, slobodno to zapišite - dodao nam je na kraju razgovora.

dd

Za uživanje na Dunavu | Foto: Zoran Ilić

Za četiri sajamska dana više od 50 izlagača predstaviće sve vrste plovila - jahte, glisere, jedrilice, čamce, brodske i vanbrodske motore, nautičku opremu.... Za one sa skromnijim budžetom postoje solidni čamci i gliseri čije se cene kreću od 2.000 evra, pa naviše. Najjeftiniji izloženi primerak čamca je pecaroški „minimal 3,6”, koji sa sajamskim popustom, bez motora, košta 700 evra. Takođe, na ovogodišnjem sajmu premijerno je prikazan čamac „hunter”, proizveden u Sremskim Karlovcima, koji na sajmu košta 1.999 evra. Posetioci će imati priliku da vide i morski čamac „pasara”, američko plovilo „katamaran san traker”, kao i najskuplji čamac „skarab honda”, koji ima čak 250 konja.
Poslednji komentari
  • čije ime? Vreme: 08.03.2013 19:40h

    novinarka je lepa, jahte...manje više :)

  • Rester Vreme: 08.03.2013 20:54h

    pa sta je tu novo,recimo nek se unakrsno ispita imovina svih politicara, recimo od Tome do Cede .I sta mislite sta bi se utvrdiloPa normalno da su se svi debelo obogatili baveci se politikom.Pa i ja bi brate mili samo da sam imao priliku,ne bi valjda moje dete vozilo "keca"

  • Bata Vreme: 08.03.2013 21:56h

    Radim 6 godina i primam polovinu od normalne plate, svega oko 450 eura. Da sam isplacivan, kako dolikuje, sada bih imao ustedjenih 30000 eura i kupio bi stan, bez derikozara-posrednik varijante. A gde su pare? U Srbiji nema lopovluka, legalizacija je u toj oblasti davno vec uradjena

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP