Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

„BLIC“ FONDACIJA „SRCE ZA DECU” IVIČIĆIMA DAROVALA KROV NAD GLAVOM

Napokon se neće buditi s pacovima!

Autor: M. Ivanović | 06.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Na licima Olivere (14), Đorđa (12) i Tereze (11) Ivičić, koji su sa samohranom majkom Milom Popov detinjstvo proveli po sigurnim i starateljskim kućama i memljivim leskovačkim podrumima, juče su se smenjivali osmesi i suze. Od „Blic“ fondacije „Srce za decu“ dobili su dvosobni stan, a ključeve im je uručio voditelj Ivan Ivanović.

Ključeve uručio Ivan Ivanović: Olivera, Đorđe i Tereza sa majkom  i predstavnicima „Blic“ fondacije

Ključeve uručio Ivan Ivanović: Olivera, Đorđe i Tereza sa majkom i predstavnicima „Blic“ fondacije | Foto: Željko Šafar

- Svetlo, prozori... Odavde mogu da zagrlim ceo svet - oduševljena je Olivera, koja je u podrumu bez prozora sanjala da ima svoj dom, dok se i Đorđe radovao što je konačno dobio svoju sobu i što neće morati više da se bori sa pacovima.


- Da ne spavam više sa sestrama i majkom, bilo me je sramota. A najviše sam srećan što ovde nema miševa i pacova - kaže ovaj mališan, na šta se njihova majka Mila Popov svesrdno zahvalila „Blic“ fondaciji i svima koji su pomogli.

- Moja deca mogu sada dignute glave da idu gradom. Još mi se čini da sanjam - rekla je ona kroz suze.

Ivan Ivanović izjavio je da je poziv „Blica“ doživeo kao lično priznanje, te da je i sam odrastao u siromašnoj porodici.

- Veoma sam ponosan što imam priliku da podelim trenutak sreće sa porodicom kojoj je pomoć bila potrebna. Deca su me oduševila - rekao je Ivanović.

I pored teškog detinjstva, uspešni su sportisti

I pored teškog detinjstva, uspešni su sportisti | Foto: Željko Šafar

Iza troje Ivičića su teške traume. Gledala su kako majku tuku otac i deda. Skrivali se sa njom u Sigurnoj kući, a potom su istrgnuti i smešteni po hraniteljskim porodicama. Godine su prošle dok se nisu ponovo spojili. Majka je svila gnezdo u iznajmljenom podrumu, jedino što je od socijale mogla da plati, ali je svoju decu usmeravala na sport, pa su oni sada uspešni karatisti i odbojkaši, sa više od stotinu medalja.


- Nadam se da je akcija „Srce za decu“ donela svetlost u živote Olivere, Đorđa, Tereze i njihove hrabre majke Mile i pokazala da humanost u Srbiji nije zamrla. Zahvaljujem se svim čitaocima „Blica“ koji su na bilo koji način pomogli porodici Ivičić - rekao je urednik humanitarne akcije „Srce za decu“ Velimir Perović, dok je Nada Stamatović iz „Blic“ fondacije „Srce za decu“ navela da su nasmejana lica mališana potvrda da se jednogodišnji rad ove fondacije isplatio.

- Objavili smo 73 priče o teškom životu dece u socijalno ugroženim porodicama, a uspeli smo da donacijama iz Srbije i inostranstva ispunimo želje 40 porodica, od kupovine neophodnih stvari do obezbeđenja stambenog prostora - ističe ona.

Akciju pomaže i CBT


Gosti iz „Blic“ fondacije nisu na svečano useljenje došli praznih ruku, već sa novim frižiderom i šporetom, kao dodatak kuhinji koju je, uz novčanu pomoć od 50.000 dinara, darovao lično gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.
„CBT maloprodajni lanac tehnike nastavlja da podržava ovu divnu akciju koja pomaže porodicama i deci kojima je pomoć najneophodnija. Drago nam je da smo zajedno sa ljudima dobre volje i ‚Blic‘ fondacijom uspeli da ulepšamo život porodici Ivičić“, kazala je Daša Popović iz CBT-a.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP